Πέθανε ο φοιτητής που είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέθανε ο φοιτητής που είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέθανε ο 26χρονος φοιτητής Βασίλης Μάγγος, ο οποίος πριν ένα περίπου μήνα είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Βόλο.

Με την παρουσία εισαγγελέα διενεργείται νεκροψία και νεκροτομή στη σορό 26χρονου, Βασίλη Μάγγου, από τον Βόλο, μετά από αίτημα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.


Ο νεαρός είχε καταγγείλει πριν από ένα μήνα ξυλοδαρμό από την αστυνομία.

Στην σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται επίσης ότι «σεβόμενοι τη μνήμη του νεκρού παιδιού και τη θλίψη της οικογένειας του, δεν θα επεκταθούμε στο θέμα πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες».

Ο 26χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο κέντρο του Βόλου, αργά χθες το απόγευμα, από τη μητέρα του σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφθασαν δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν, αφού ο νεαρός δεν είχε τις αισθήσεις του.

Η εγκληματική ενέργεια αποκλείσθηκε από τους αστυνομικούς που ενημερώθηκαν από τους οικείους του 26χρονου και έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο σπίτι της οικογένειας.

Πριν από ένα μήνα ο φοιτητής είχε καταγγείλει οτι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στο Βόλο, κατα τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο ίδιος είχε κάνει ανάρτηση λέγοντας οτι «τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ' όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης». 

Σημειώνεται ότι ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε νωρίτερα και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την οποία χαρακτήρισε αθλιότητες και ασύστολα ψεύδη όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για σύνδεση του θανάτου του νεαρού με την καταγγελία ξυλοδαρμού του. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 26 χρονών στο Βόλο. Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία.

»Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα, ακόμη μία, ακόμη ένα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι. Τα αίτια θανάτου θα αποδειχθούν από την νεκροψία-νεκροτομή που έχει διαταχθεί. Ας αφήσουμε τη μνήμη του παιδιού στην ησυχία του και τους οικείους του στην θλίψη τους».

Η ανάρτηση που είχε κάνει ο φοιτητής:

«Μια διμοιρία ΟΠΚΕ και μια ΜΑΤ, στοχευμένα και συγκεκριμένα για μένα, μιας και με γνωρίζουν, ήρθαν τρέχοντας κατά πάνω μου και ξεκίνησαν να με βαράνε αναίτια, δολοφονικά, απάνθρωπα κι αλύπητα. Με χτυπούσαν μέχρι που δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, γιατί είχα χτυπηθεί άσχημα στα πλευρά. Όταν (σ.σ. μέσα στο Α.Τ.) ζήτησα λίγο νερό, στην αρχή δεν μου δίνανε κι έπειτα με βάλανε να πιω από έναν καταψύκτη που έτρεχε σταγόνα-σταγονα το νερό και μάλιστα από κάτω προς τα πάνω. Εγώ εντωμεταξύ να 'μαι σακάτης, κατάκοιτος και να μην μπορώ να πάρω τα πόδια μου. Και αφού διασκέδασαν όλοι μαζί πάνω μου, με ρίξανε στο κρατητήριο. Τελικά με βγάλανε, αφού τους άκουσα να λένε πως αν με κρατούσαν θα έπρεπε να με παν και νοσοκομείο».

Ο πατέρας του 27χρονου, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, είχε δηλώσει: «έπεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει 6 ή 7 σπασμένα πλευρά και το συκώτι του έχει πάθει μια μικρή θλάση, γεγονός που μας βάζει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες διότι ταράχτηκε ζωτικό όργανο του οργανισμού του. Ενώ τον χτυπούσαν και τους φώναζε “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, αυτοί συνέχιζαν. Και δεν είναι αντιγραφή από αυτό που έγινε στην Αμερική, αφού όταν σπάσει κανείς -ακόμη και ραγίσει- ένα πλευρό, δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον φοβερό πόνο».

«Αφού του έβαλαν χειροπέδες, τον χτυπούσαν εκεί που πονούσε ακόμη και μέσα στο αυτοκίνητο που τον έβαλαν για να τον πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα. Αλλά και μέσα στο Τμήμα επίσης τον χτυπούσαν με σαδισμό και τον βασάνισαν. Το παιδί τούς παρακαλούσε για ένα ποτήρι νερό και τον έβαλαν σε έναν καταψύκτη ο οποίος έτρεχε σταγόνα σταγόνα και προσπαθούσε, μη μπορώντας να σταθεί στα πόδια του, να βάλει τη γλώσσα του να πάρει μια σταγόνα νερό και αυτοί γελούσαν. Πού ζούμε; Τι καταστάσεις είναι αυτές; Σε ποιον αιώνα ζούμε; Σε αυτή τη χώρα που λέγεται χώρα της δημοκρατίας;», σημείωσε ο πατέρας του Βασίλη.  

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr