Συγκλονισμένοι οι συμφοιτητές της 22χρονης Αλεξάνδρας από τον άδικο χαμό της ..."έφυγε" νωρίς

Συγκλονισμένοι οι συμφοιτητές της 22χρονης Αλεξάνδρας από τον άδικο χαμό της ..."έφυγε" νωρίς

Συγκλονισμένη είναι η φοιτητική κοινότητα με τον άδικο χαμό της 22χρονης Αλεξάνδρας Μπιστολάκη, η οποία τη Δευτέρα 1/6 έχασε τη μάχη για τη ζωή της.

Ήταν φοιτήτρια του τμήματος Λογιστικής και χρηματοοικονομικής Πρέβεζας.


Η 22χρονη κοπέλα είχε υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας σε ιδιωτική κλινική της Κορίνθου όταν ξαφνικά έπεσε σε κώμα αμέσως μετά το χειρουργείο.

Στη συνέχεια η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και επί δέκα μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Όλο αυτό το διάστημα φίλοι και γνωστοί έκαναν εκκλήσεις μέσω Facebook για αίμα ώστε να σωθεί το κορίτσι.

Το πρωί της Δευτέρας άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη την οικογένειά της.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, οι φίλοι της έσπευσαν να την αποχαιρετίσουν μέσω Facebook, αλλά και να εκφράσουν την οργή τους για τον άδικο χαμό της.

«Πάλευε να ζήσει, αλλά δεν τα κατάφερε...Δεν άντεξε...Δεν πρόλαβε να κάνει τα 23α γενέθλιά της. Τι μπορεί να νιώθουμε όλοι τώρα; Τι μπορεί να νιώθει η οικογένειά της; Θλίψη και Οργή...Ο γιατρός αυτός που έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη να βοηθάει ανθρώπους ...την σκότωσε! Δεν θα μείνει έτσι αυτό...Θα πληρώσει ακριβά για την πράξη του...Κι εύχομαι να μην μπορέσει πάλι να κοιμηθεί ήρεμος...Ευχομαι να νιώσει τον πόνο που προκάλεσε...» έγραψε μια φίλη της Αλεξάνδρας στο Facebook.

Αύριο το πρωΐ στις 11 στον Ιερό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου Αλμυρής στην Κόρινθο, θα πέσει η αυλαία του δράματος, της αδικοχαμένης 22χρονης Αλεξάνδρας Μπιστολάκη, η οποία ‘’έφυγε’’ τη Δευτέρα 1 Ιουνίου το πρωΐ, ενώ νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματά στην Αθήνα.

Την Αλεξάνδρα θα συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία, η μητέρας της, ο πατριός της, ο αδελφός της και πολλοί φίλοι και συμφοιτητές της.

Το χρονικό

Πριν από 15 ημέρες περίπου η 22χρονη φοιτήτρια νοσηλεύτηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματά στην Αθήνα και εισήχθη αμέσως στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Είχε προηγηθεί μία επέμβαση ρουτίνας σε ιδιωτική κλινική, που σύμφωνα με πληροφορίες από εκεί ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 22χρονο και γεμάτο ζωή κορίτσι.

Αμέσως μετά το εξιτήριο που είχε λάβει η Αλεξάνδρα ένιωθε αφόρητους πόνους, με την οικογένειά της να ανησυχεί, ενώ μετά από ενημέρωση που είχαν με τον γιατρό της, ο ίδιος είχε πει σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ότι πρόκειται για κάτι σύνηθες και ότι με ένα παυσίπονο θα περνούσε ο πόνος.

Όμως δεν ήταν έτσι, αφού οι πόνοι δεν υποχωρούσαν με αποτέλεσμα οι δικοί της να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματά στην Αθήνα με ασθενοφόρο.

Αμέσως εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάστασή της καθημερινά να χειροτερεύει, αφού σιγά-σιγά όλα της τα όργανα να υπολειτουργούν και στην συνέχεια να σταματούν, με την καρδιά της να σταμάτα τελευταία το πρωΐ  της Δευτέρας.

Τόσο η μητέρα της όσο και ο πατριός της σε δηλώσεις που έκαναν, μίλησαν ανοιχτά για ιατρικό λάθος και πως θα ζητήσουν η υπόθεση να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

Μάλιστα ήδη ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή, με τα ευρήματα της έρευνας να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες.

Το συγκινητικό μήνυμα καθηγητή της

Ένας από τους καθηγητές της Αλεξάνδρας, ο Μιχάλης Διακομιχάλης στο άκουσμα της θλιβερής είδησης, έγραψε στο προσωπικό του προφίλ το παρακάτω μήνυμα:

‘’Δεν το πιστεύω Αλεξάνδρα πως δεν θα σε δω και πως δεν θα έρθεις να εξεταστείς στην Ελεγκτική! Δεν το πιστεύω ότι δεν θα σε δω σε άλλο μου μάθημα να συμμετέχεις με ζωντάνια, ενδιαφέρον και με το γλυκό χαμόγελο σου στις παραδόσεις με ερωτήσεις και απορίες. Δεν το πιστεύω που όταν σας έλεγα κάθε μέρα να μην αγχώνεστε για τα μαθήματα και τους βαθμούς, να τα βλέπετε σαν ένα παιχνίδι της ζωής, που σας μαθαίνει καινούργιες πλευρές της ζωής αλλά και που όλα έχουν στόχο να σας προσφέρουν μια καλύτερη ζωή, εξακολουθούσατε να αγχώνεστε για τις σπουδές σας. Ζωή…ζωή αυτή είναι η προϋπόθεση και ο απώτερος σκοπός. Όλα τα υπόλοιπα πάνε χαμένα Αλεξάνδρα….και εμένα θα με τρώει η απορία που δεν θα μπορέσεις ποτέ να μου λύσεις….γιατί ένα κορίτσι 22 χρονών να φεύγει τόσο άδικα και τόσο νωρίς από τη ζωή????? Είναι δύσκολο να καταλάβεις Αλεξάνδρα, όπως και οι συμφοιτητές σου ότι για ένα “δάσκαλο”, για έναν αληθινό δάσκαλο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες είναι τα “παιδιά” του, όχι τα φυσικά αλλά τα πνευματικά του παιδιά που μπορεί να τον βλέπουν και σαν “πατέρα” στις δύσκολες στιγμές τους. Σαν “δάσκαλο” που έχει τη βαριά αποστολή να δώσει στην κοινωνία σωστούς ανθρώπους, να τους εφοδιάσει κατάλληλα για το “Ευ ζειν”, αλλά και σαν “πατέρα” που θα σταθεί στη θέση του φυσικού πατέρα για να διασφαλίσει με κάθε τρόπο το “Ζειν”. Δεν τα καταφέραμε Αλεξάνδρα….Δεν είχαμε τη δυνατότητα, δεν είχαμε μια ευκαιρία να προλάβουμε να σε κρατήσουμε κοντά μας. Ελπίζουμε να μας συγχωρέσεις από εκεί ψηλά….Βοήθησε μας να προσέχουμε πιο πολύ τους συμφοιτητές και τις συμφοιτήτριες σου, για να μην αφήσουμε περιθώριο να επαναληφθούν τέτοια λάθη (?) και παιχνίδια της τύχης που μας στερούν το χαμόγελο και τη ζωτικότητα της νιότης σας…Μην αγχώνεσαι Αλεξάνδρα για κανένα μάθημα….εμείς αγχωνόμαστε για το μάθημα που μας έδωσες και μας προσγείωσες απότομα στην ωμή πραγματικότητα της ζωής….γιατί όσο και αν διαβάσαμε δεν θα καταφέρουμε ποτέ να σου απαντήσουμε στο πικρό “γιατί” που θα ψελίζει κάθε κορίτσι και κάθε αγόρι της ηλικίας σου……..’’

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Με πληροφορίες από egnomi και prevezapost

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr