Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών στους δολοφόνους της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη

Ισόβια και 15 χρόνια για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη

Ισόβια και 15 έτη κάθειρξης στον καθένα ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στους δύο κατηγορούμενους για την φρικτή δολοφονία μετά από βιασμό της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο μετά από μακρά διαδικασία, και σε κλίμα έντασης, εξέδωσε την ετυμηγορία του: "Το δικαστήριο ομόφωνα επιβάλλει στους κατηγορούμενους για τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη 15 χρόνια κάθειρξη στον καθένα και για την ανθρωποκτονία, ισόβια κάθειρξη στον καθένα".


Από την πλευρά τους οι δύο κατηγορούμενοι, αμίλητοι άκουσαν την απόφαση που επέβαλε στον καθένα ισόβια και επιπλέον 15 έτη κάθειρξη. Πρόκειται για την ανωτέρα των ποινών με βάση τις διατάξεις του νόμου.

Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα προκαλώντας την έκρηξη της προέδρου που ζήτησε από όλους να σεβαστούν την διαδικασία "εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη" είπε αυστηρά.

"Καμία άλλη δολοφονημένη, ποτέ μη ξεχαστεί τι κάνανε στην Ελένη", ήταν το σύνθημα που επικράτησε έξω από το Εφετείο της Αθήνας, από τους συγκεντρωθέντες, προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. Σε λυγμούς ξέσπασε η μητέρα του θύματος φωνάζοντας τέρατα στους δύο κατηγορούμενους.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή διά του Αλέξη Κούγια Κούγιας δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δύο μάρτυρες της υπόθεσης. Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δύο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr