Δια ζώσης η εξεταστική των σπουδαστών των ΑΕΝ

Δια ζώσης η εξεταστική των σπουδαστών των ΑΕΝ

Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ): Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει μπει για τα καλά στη ζωή όχι μόνο φοιτητών ΑΕΙ αλλά και των σπουδαστών των ΑΕΝ.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι διασφαλίστηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των τελειόφοιτων και πως το συγκεκριμένο μέτρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα πάρει μόνιμη μορφή, με αφορμή τη θεσμοθέτηση του λόγω κορωνοϊού, καθώς έχει δείξει πάρα πολύ καλά αποτελέσματα.


ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΗ Απόφαση για την δια ζώσης εξεταστική των σπουδαστών σε όλες τις ΑΕΝ

Σχεδόν το 100% των σπουδαστών των 11 ακαδημιών της χώρας συμμετέχουν στα μαθήματα με τους καθηγητές.

Πιο αναλυτικά στην πλατφόρμα της τηλε-εκπαίδευσης μετέχουν 5.331 σπουδαστές και σπουδάστριες και 277 καθηγητές-διδακτικό προσωπικό των ακαδημιών, ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Επισημαίνεται ότι τα αποτελέσματα της τηλε-εκπαίδευσης θα αξιοποιηθούν και μετέπειτα του τρέχοντος εξαμήνου.

Οι σπουδαστές αφού ολοκληρώσουν τον κύκλο της εκπαίδευσης τους τον Ιούνιο, θα δώσουν δια ζώσης (με φυσική παρουσία) εξετάσεις του εξαμήνου.

Τα εξάμηνα φοίτησης ολοκληρώνονται σταδιακά από 12 Ιουνίου 2020 μέχρι και 30 Ιουνίου 2020 και από τις 15 Ιουνίου 2020 μέχρι και 17 Ιουλίου 2020 όπου θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική περίοδος με φυσική παρουσία.

Οι εξετάσεις θα γίνουν κλιμακωτά, ανάλογα με το εξάμηνο φοίτησης και σε κάθε περίπτωση λαμβάνοντας μέτρα προστασίας της υγείας σπουδαστών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού.

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις ΑΕΝ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr