Φοιτητής μπήκε τα ξημερώματα στο Πανεπιστήμιο και χάκαρε την Γραμματεία - Είχε σκέψεις για αλλαγή των βαθμών!

Φοιτητής μπήκε τα ξημερώματα στο Πανεπιστήμιο και χάκαρε τους κωδικούς της Γραμματείας

Ο φοιτητής πιάστηκε στα πράσα τα ξημερώματα από τον φύλακα του Πανεπιστημίου. Σκέψεις για αλλαγή των βαθμολογικών του επιδόσεων φέρεται να είχε ο φοιτητής που προσπάθησε να παραβιάσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της γραμματείας και να αποκτήσει πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του Πανεπιστημίου.

Ο φοιτητής συνελήφθη από την Αστυνομία, αφού όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα της Κυριακής εισέβαλε στον χώρο της γραμματείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και παραβίασε τους κωδικούς των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με αποτέλεσμα να αποκτήσει πρόσβαση στα συστήματα του πανεπιστημιακού ιδρύματος.


Οι αστυνομικοί ανακρίνουν τον νεαρό άνδρα, για να καταλάβουν τι ακριβώς έψαχνε στο πανεπιστημιακό αρχείο, του χώρου μελέτης του Πανεπιστημίου.

Πιο αναλυτικά, ο 24χρονος, που είναι φοιτητής, φέρεται να πήρε τα κλειδιά για τη Γραμματεία από το θυρωρείο, βρέθηκε μετά τη 1 τα μεσάνυχτα στα γραφεία και παραβίασε τους κωδικούς πρόσβασης στους υπολογιστές. Έτσι κατάφερε να έχει πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα της Γραμματείας ενώ άγνωστο επίσης παραμένει τι έψαχνε ο 24χρονος στους υπολογιστές και τι κατάφερε να «κλέψει».

Παρόλα αυτά ο φοιτητής πιάστηκε στα πράσα από τον φύλακα του πανεπιστημίου και λίγο αργότερα συνελήφθη από την αστυνομία.

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της παράνομης πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα της Γραμματείας του ΑΕΙ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr