Διγαλάκης: Πώς θα εξεταστούν οι φοιτητές

Διγαλάκης: Πώς θα εξεταστούν οι φοιτητές

Εξεταστική Φοιτητών: Τα σενάρια που επικρατούν για τις εξετάσεις των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου στα Πανεπιστήμια, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, στο Πρώτο Θέμα, οι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με εργασία στο σπίτι, προφορική εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης ή και φυσική παρουσία αν κριθεί απαραίτητο. «Η αξιολόγηση του φοιτητή είναι αρμοδιότητα του διδάσκοντα», επισήμανε μεταξύ άλλων.


Ειδικότερα, ο υφυπουργός Παιδείας για την εξεταστική των φοιτητών δήλωσε:

«Στα Πανεπιστήμια την εξ ολοκλήρου ευθύνη για την αξιολόγηση έχει ο διδάσκων. Οι βασικές κατευθύνσεις του υπουργείου περιλαμβάνουν ότι στην ουσία η αξιολόγηση του φοιτητή είναι αρμοδιότητα του διδάσκοντα και μπορεί να το πράξει με εναλλακτικούς τρόπους όπως μία εργασία στο σπίτι».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι στην περίπτωση που ένα τμήμα είναι μικρό μπορεί η αξιολόγηση να γίνει με προφορική εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης, ο καθηγητής θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει και τα δύο μέσα συνδυαστικά αν το κρίνει για να βγάλει τον τελικό βαθμό.

Επιπλέον, ο καθηγητής θα μπορεί να κάνει τις εξετάσεις με φυσική παρουσία, σε πολλές αίθουσες του Πανεπιστημίου και με όλες τις οδηγίες και τα μέτρα που θέτει ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι επιστήμονες.

Ο κ. Διγαλάκης συζήτησε χθες το απόγευμα τις εξειδικεύσεις του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις, στο πλαίσιο Συνόδου μέσω τηλεδιάσκεψης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά. Οι πρυτάνεις εστίασαν στο ότι η πλειονότητα των φοιτητών μένει μακριά από τα σπίτια τους, στα οποία ήδη έχουν επιστρέψει, οπότε η επάνοδος στα Πανεπιστήμια, προϋποθέτει μετακινήσεις με πλοία, αεροπλάνα, κ.α.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr