Αγωνία φοιτητών για το τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια

Αγωνία φοιτητών για το τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια

Αγωνία επικρατεί ανάμεσα στους φοιτητές για το τι θα γίνει με την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, με τα εργαστηριακά μαθήματα και την πρακτική άσκηση τα οποία απαιτούν τη φυσική παρουσία του φοιτητών.

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου.


Εκτιμάται, ότι τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια σχεδόν στο σύνολό τους μπορούν να ολοκληρωθούν διαδικτυακά καθώς οι φοιτητές συμμετέχουν σε αυτά, ενώ μέσα στον Ιούλιο αναμένεται εκτός απροόπτου να ολοκληρωθεί και η εξεταστική δοκιμασία. Τα μαθήματα που δεν διδάσκονται διαδικτυακά αφορούν σε εργαστηριακά μαθήματα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Αναλυτικά η Υπουργός Παιδείας, στις τελευταίες δηλώσεις που έκανε, αναφερόμενη στα πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα καθώς αποδίδει “εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά, εργαστηριακά μαθήματα τα οποία λόγω των συνθηκών υπάρχουν δυσκολίες. Βασική μας προτεραιότητα προς επίλυση είναι τα εργαστήρια, πότε αυτά θα μπορέσουν να ξαναξεκινήσουν και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου”.

Παράλληλα σήμερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων με συμμετοχή του υφυπουργού κ. Βασίλη Διγαλάκη για να συζητηθεί το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και τα θέματα των ιδρυμάτων.

Αναμένεται να δούμε τι θα ανακοινώσει η Υπουργός Παιδείας σήμερα για τα Πανεπιστήμια και τους φοιτητές.

Τα «Φοιτητικά Νέα» θα μεταδώσουν ζωντανά την κοινή συνέντευξη τύπου, μείνετε συντονισμένοι.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr