Κυβ. Εκπρόσωπος: Η κατεύθυνση είναι ότι όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα ανοίξουν

Κυβ. Εκπρόσωπος: Η κατεύθυνση είναι ότι όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης θα ανοίξουν

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε πως η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες της εκπαίδευσης (-Σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών-) θα ανοίξουν. Περιμένουμε να δούμε την ιεράρχηση, τη σειρά και το χρονικό διάστημα μεταξύ κάθε επόμενης φάσης και τόνισε "Περιμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών. Η απόφαση θα αποτυπωθεί στο συνολικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στις αρχές της επόμενης εβδομάδας".

Δημοσιογράφος: Τι θα γίνει με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών;


Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας: Όπως είπα και πριν για τα σχολεία, περιμένουμε την οριστική εισήγηση των ειδικών. Η απόφαση θα αποτυπωθεί στο συνολικό σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Πρωθυπουργός στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η κατεύθυνση είναι ότι οι βαθμίδες της εκπαίδευσης (-Σχολεία, ΑΕΙ, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών-) θα ανοίξουν. Περιμένουμε να δούμε την ιεράρχηση, τη σειρά και το χρονικό διάστημα μεταξύ κάθε επόμενης φάσης. Αυτό θα αποτυπωθεί στο συνολικό μας σχέδιο.

Δημοσιογράφος: Ως προς το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων θα ακολουθήσετε τη σύσταση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων ή θα υπάρξει πολιτική απόφαση για την επαναλειτουργία τους; Οι γονείς αγωνιούν για το εάν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Τι τους απαντάτε;

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας:  Κατ’ αρχάς έχουμε δείξει, όλο αυτό το διάστημα, ότι ακούμε τις οδηγίες των ειδικών και λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες πάντα με γνώμονα την άποψη των ειδικών. Εδώ έχουμε δύο ξεκάθαρα ζητήματα, που πρέπει να δει κανείς: Αν η σύσταση της αρμόδιας Επιτροπής θα είναι για σταδιακή άρση των μέτρων-πράγμα το οποίο φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ή αν η σύσταση θα είναι υπέρ του σταδιακού ανοίγματος των σχολείων, κάτι που περιμένουμε να αποτυπωθεί. Αναμένουμε μέχρι την Παρασκευή να έχουμε σχετική τοποθέτηση. Από εκεί και πέρα, πηγαίνοντας σταδιακά σε άνοιγμα τομέων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής θα υπάρχει κάποια ιεράρχηση. Πώς ξεκινάμε; Πώς ξεδιπλώνουμε μετά το επόμενο βήμα; Θα είναι σε απόσταση μιας εβδομάδας, 14 ημερών, νωρίτερα. Όλα θα σταθμίζονται και θα αξιολογούνται καθημερινά, γιατί η μάχη με τον κορονοϊό  γίνεται σε αχαρτογράφητα νερά.

Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στις τελικές μας ανακοινώσεις. Λίγες ημέρες ακόμα υπομονή.

Δημοσιογράφος: Αν δεν ανοίξουν τελικώς κάποια σχολεία, υπάρχει πρόβλεψη για τις γονικές άδειες;

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ. Πέτσας: Θα ενημερωθείτε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Είναι μέρος του συνολικού μας σχεδίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr