Εν αναμονή για το εάν θα ανοίξουν ή όχι τα Πανεπιστήμια

Εν αναμονή για το εάν θα ανοίξουν ή όχι τα Πανεπιστήμια

Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα δεν περιλαμβάνονται ανάμεσα στις αρχικές αποφάσεις των αρμοδίων ως προς την άρση των απαγορευτικών μέτρων της δια ζώσης εκπαίδευσης. "Τα Πανεπιστήμια φέτος δεν θα ανοίξουν. Εκτιμάται ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν καθώς τα μαθήματα μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως" παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "MEGA".

Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές πως θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες εισηγήσεις των ειδικών οι οποίες αναμένεται να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες. Τα Πανεπιστήμια μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως στους φοιτητές αλλά μέχρι στιγμής ακόμη δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τα εργαστηριακά μαθήματα, την πρακτική άσκηση των τελειοφοίτων όπως και για το πως θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική.


ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Υπουργός Επικρατείας: Θα ανοίξουν σταδιακά και τα Πανεπιστήμια

Πιο αναλυτικά, αρχές της επόμενης εβδομάδας πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την σταδιακή άρση των μέτρων.

Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το άνοιγμα Υποθηκοφυλακείων, Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων στις 27 Απριλίου ενώ όπως είπε ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση στην κανονικότητα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να περιγράψει πως θα επανέλθουμε στην ομαλότητα βήμα – βήμα καθώς και ποια καταστήματα θα ανοίξουν πρώτα ώστε να αρχίσει να κινείται πάλι η «μηχανή» της οικονομίας.

Η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά και προσεχτικά. Στις 4/5 θα γίνει η κατάργηση των αυστηρών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας και θα ανοίξουν μικρά καταστήματα λιανικής. Θα έχουν βέβαια συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας. Η καραντίνα θα συνεχιστεί για τις ευπαθείς ομάδες για ακόμα 10-15 ημέρες.

Θα πρέπει να υπάρχει μια χρονική απόσταση σε κάθε φάση αναστολής μέτρων με μία άλλη έτσι ώστε να υπάρχει το περιθώριο αξιολόγησης και να μην έχουμε πισωγυρίσματα.

Όπως παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "MEGA" στις 18/5 θα ανοίξουν δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με προτεραιότητα τα λύκεια. Τα πανεπιστήμια με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν θα ανοίξουν. Εκτιμάται ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουν καθώς τα μαθήματα μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές πως θα πρέπει να αναμένουμε τις επίσημες εισηγήσεις των ειδικών οι οποίες αναμένεται να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες. Τα Πανεπιστήμια μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως στους φοιτητές αλλά μέχρι στιγμής ακόμη δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τα εργαστηριακά μαθήματα, την πρακτική άσκηση των τελειοφοίτων όπως και για το πως θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr