Διαμαρτυρία φοιτήτριας για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ/ΕΚΟ

Διαμαρτυρία φοιτήτριας για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ

"Θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία σε σχέση με το «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)- Β’ Κύκλος» του ΙΚΥ.

Θα ξεκινήσω κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία όλης της διαδικασίας. Το ΙΚΥ κάλεσε τους ενδιαφερόμενους φοιτητές να κάνουν αίτηση με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 3-7-2018. Στις 31 Ιουλίου 2018 ανακοινώθηκε ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων και η σχετική ανακοίνωση καλούσε του υποψηφίους να στείλουν έως τις 20-9-2018 τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Ύστερα στις 25-2-2019 ανακοινώθηκαν οι πίνακες των επιλέξιμων και μη επιλέξιμων αιτήσεων και οι υποψήφιοι είχαμε την δυνατότητα να ασκήσουμε ενστάσεις έως 5-3-2019, οι οποίες έπρεπε να συνοδεύονται από τα σχετικά δικαιολογητικά.

Στις 4 Ιουλίου 2019 ανακοινώθηκαν νέοι πίνακες που αφορούσαν τις ενστάσεις. Όσων οι ενστάσεις έγιναν δεκτές, έστειλαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να λάβουν την υποτροφία. Ενώ είχαν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες τα χρήματα δεν είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ο πρόεδρος του ΙΚΥ στις 5-7-2019 διαβεβαίωνε πως αυτό θα συμβεί στο τέλος εκείνης της εβδομάδας. Ενώ με ανακοίνωση στις 11-7-2019  μας πληροφόρησαν πως δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η τροποποίηση της ΚΥΑ που υπέγραψε ο κύριος Γαβρόγλου και πρέπει να υπογραφεί εκ νέου από την καινούργια κυβέρνηση.

Στις 11-11-2019 το ΙΚΥ ύστερα από πιέσεις των υποψηφίων για τους λόγους καθυστέρησης των πληρωμών ανακοίνωσε πως θα γίνει επανέλεγχος των επιτυχόντων ενστάσεων και αν τα δικαιολογητικά των ενστάσεων είναι συμπληρωματικά δεν θα λάβουν την υποτροφία παρά την αρχική έγκριση. Από τότε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας ενημέρωναν πως ο καινούργιος πίνακας θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβρη, τον Δεκέμβρη μας είπαν τον Ιανουάριο κτλ.

Τον Φεβρουάριο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και εφόσον δεν είχε ανακοινωθεί ο πίνακας μας πληροφόρησαν πως περιμένουν την έγκριση του υφυπουργού. Ταυτόχρονα στις 10-2-2020 καλούσαν καινούργιους υποψήφιους να καταθέσουν δικαιολογητικά, μερικοί εκ των οποίων έγιναν δεκτοί σύμφωνα με τον πίνακα της 30-3-2020.

Έχουμε καλέσει επανειλημμένα το ΙΚΥ να μπει στην θέση των υποψηφίων των ενστάσεων και των οικογενειών τους και να δώσει ένα τέλος στην αγωνία τους. Παρόλα αυτά ύστερα από 13 μήνες κατάθεσης των ενστάσεων μερικοί από εμάς δεν έχουμε λάβει απάντηση, απλά μας παραπέμπουν από τον έναν υπάλληλο στον άλλον ή δεν απαντάνε στις κλήσεις και στα emails μας."

Μια υποψήφια για την υποτροφία ΙΚΥ (ΕΚΟ)- Β’ Κύκλος

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr