Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές για να πάρουν έκπτωση στο "Φοιτητικό Ενοίκιο"

Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές για να πάρουν έκπτωση στο "Φοιτητικό Ενοίκιο"

Φοιτητικά Ενοίκια: Μείωση 40% του ενοικίου για τη φοιτητική εστία ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών εν μέσω κρίσης του κορωνοϊού. Το μέτρο αυτό αφορά στους γονείς φοιτητών που πληρώνουν ενοίκιο για την κατοικία του προστατευόμενου παιδιού τους το οποίο σπουδάζει σε σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης η οποία βρίσκεται σε διαφορετική πόλη από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

Η έκπτωση 40% του ενοικίου θα ισχύσει για τον μήνα Απρίλιο και αφορά στους εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων με προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας.


Στην ΕΡΓΑΝΗ αλλά και στην πλατφόρμα supprtemployees.yeka.gr έχουν ανοίξει εφαρμογές για τη δυνατότητα δηλώσεων των στοιχείων του ακινήτου προκειμένου οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που πλήττονται από τη πανδημία να λάβουν έκπτωση 40% στο ενοίκιο του Απριλίου. Η διαδικασία έχει ως εξής:

1. Όσοι ενοικιαστές έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για να λάβουν το ειδικό επίδομα των 800 ευρώ θα πρέπει να μπουν ξανά στην πλατφόρμα την περίοδο των διορθώσεων, δηλαδή μεταξύ 21-23 Απριλίου, για να τροποποιήσουν την αρχική δήλωση τους. Δηλαδή να κάνουν και την αίτηση για την εκτύπωση του ενοικίου εισάγοντας τον ΑΦΜ και το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη του ακινήτου.

2. Όσοι ενοικιαστές κάνουν πρώτοι φορά δήλωση για να ενταχθούν στο επίδομα ειδικού σκοπού θα κάνουν παράλληλα και την αίτηση για την έκπτωση ενοικίου εισάγοντας τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του ακινήτου. Οι ενοικιαστές μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, που έχει ήδη ξεκινήσει και εκτείνεται έως και τις 20 Απριλίου ως ακολούθως:

-15/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 5

-16/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 6

-17/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 7

-18/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 8

-19/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 9

-20/4 όσων ΑΦΜ λήγει σε 0

Αμέσως μετά από τις 21 μέχρι και τις 23 Απριλίου θα μπορούν να γίνουν διορθώσεις. 

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr