Μείωση 40% για τα ενοίκια των φοιτητών – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι!

Μείωση 40% για τα ενοίκια των φοιτητών – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι!

Φοιτητικά Ενοίκια: Πρόβλεψη για την μείωση των ενοικίων των φοιτητών που πληρώνουν οι γονείς για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλη πόλη δρομολογεί το Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο στήριξης των νοικοκυριών που πλήττονται από την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να κατατεθεί και να ψηφιστεί η ρύθμιση για τη μείωση, κατά 40%, των ενοικίων των φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από την μόνιμη κατοικία τους.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι φοιτητές να θεωρούνται εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας ή που εργάζονται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους.

Το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο, προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Η ρύθμιση εξετάζεται να ισχύσει για τους σπουδαστές των ΙΕΚ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος, με βάση τα μέτρα που υλοποιεί.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr