Θετικός στον κορωνοϊό φοιτητής που επέστρεψε από Τουρκία

Θετικός στον κορωνοϊό φοιτητής που επέστρεψε από Τουρκία

Ένα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε μεταξύ των 117 πολιτών, εκ των οποίων οι περισσότεροι φοιτητές, που τις προηγούμενες μέρες επαναπατρίστηκαν από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σταθμού των Κήπων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ από τους υπόλοιπους 27, ένας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, εννέα θα επανεξεταστούν, ενώ οι υπόλοιποι 17 παραμένουν στα ξενοδοχεία είτε επειδή είναι κάτοικοι του Εχίνου και δεν μπορούν να μεταβούν εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν, είτε επειδή οι ίδιοι θέλησαν να ολοκληρώσουν στο ξενοδοχείο το διάστημα του κατ' οίκον περιορισμού τους.


Επίσης, το χρονικό διάστημα 30 και 31 Μαρτίου 2020 επέστρεψαν από την Τουρκία σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιπλέον 77 πολίτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, οι οποίοι συνεχίζουν να παραμένουν στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Έτσι, σύμφωνα με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο συνολικός αριθμός πολιτών που παραμένουν σήμερα στα ξενοδοχεία της Ξάνθης και της Κομοτηνής ανέρχεται σε 104 άτομα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr