Φοιτήτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό!

Φοιτήτρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό!

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στο Κιλκίς σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για νεαρή φοιτήτρια που σπουδάζει στην Κομοτηνή και τις προηγούμενες ημέρες ταξίδεψε στις Βρυξέλλες.

Μετά την επιστροφή της παρουσίασε ήπια συμπτώματα και εξετάστηκε για τον κορωνοϊό.


Το δείγμα που λήφθηκε από το Νοσοκομείο Κιλκίς εστάλη προς εξέταση στο εργαστήριο του ΑΠΘ επιβεβαιώνοντας πως η νεαρή φοιτήτρια αποτελεί ακόμα κρούσμα του κορωνοϊού, το πρώτο στην πόλη του Κιλκίς.

Η νεαρή φοιτήτρια ωστόσο μετά την επιστροφή της από το εξωτερικό ήρθε σε επαφή με τους γονείς της, με τη μητέρα της να εργάζεται ως μαία στο Νοσοκομείο Κιλκίς, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει και το Μαιευτικό τμήμα του Νοσοκομείου, προληπτικά ώστε να μην υπάρξει τυχόν μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Περαιτέρω συνεχίζεται η ιχνηλάτιση των επαφών της ώστε περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, αναφέρει το TyposThes.

Να αναφερθεί πως την προηγούμενη βδομάδα ακόμη ένας φοιτητής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, αφού πριν είχε επισκεφθεί και το Τζάνειο με συμπτώματα βήχα και πυρετού. Μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος νοσηλεύεται στην Αθήνα, ενώ το Νοσοκομείο της Καλαμάτας δεν έχει εμπλακεί καθόλου ούτε στην ανίχνευση ούτε στη νοσηλεία. Ο φοιτητής συγκεκριμένα σπουδάζει στο Τμήμα Φιλολογίας της Καλαμάτας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr