Κορωνοϊός: Η Βουλή «θωρακίζεται», τα πανεπιστήμια;

Κορωνοϊός: Η Βουλή «θωρακίζεται», τα πανεπιστήμια;

Η φοιτητική κοινότητα διερωτάται αν ανάλογα μέτρα θα παρθούν και στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα απέναντι τον κοροναϊό.

Μέτρα προστασίας απέναντι τον κοροναϊό που «χτύπησε» την πόρτα της χώρας, λαμβάνει η Βουλή, καθώς στους χώρους της κινούνται καθημερινά εκτός από τους βουλευτές, περισσότεροι από 1.000 άτομα, υπάλληλοι, συνεργάτες βουλευτών, αστυνομικοί και επισκέπτες. 


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Πρόεδρος του Σώματος Κώστας Τασούλας αποφάσισε να διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος στον προαύλιο χώρο, προκειμένου να ελέγχονται όλοι όσοι εμφανίσουν συμπτώματα, δηλαδή, υψηλό πυρετό, καταρροή και βήχα. Οι υπάλληλοι που θα εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα καλούνται να μην προσέρχονται στο ιατρείο της Βουλής, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει ανοιχτό.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να αντικατασταθούν στις τουαλέτες τα «στέρεα» σαπούνια από υγρά, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού εάν υπάρξει κρούσμα στο Κοινοβούλιο. Έξω από τις αίθουσες, τοποθετήθηκαν επιπλέον αντισηπτικά χεριών.

Ακύρωση ορκωμοσίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με σημερινή του ανακοίνωση ακύρωσε την ορκωμοσία Τμήματος όπως αναφέρει "ως αναγκαίο προληπτικό μέτρο κατά της διάδοσης του κορωνοϊού".

Μέτρα πρόληψης ζητούν οι φοιτητές

Μέτρα πρόληψης ενάντια στον κορονοϊό ζητούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προς τον Πρύτανη: «Αντιλαμβανόμενοι τους κινδύνους που αφορούν την υγεία των συμφοιτητών μας και θέτοντας την πρόληψη ως πρώτη γραμμή άμυνας, καταθέσαμε στις 25/02, την παρακάτω πρόταση» αναφέρει φοιτητική παράταξη του Ιδρύματος.

Αναστολή λειτουργίας Πανεπιστημίων εφόσον κριθεί αναγκαίο

«...προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού, χώρων θρησκευτικής λατρείας, καθώς και στην προσωρινή απαγόρευση και αναστολή μετακινήσεων για οποιονδήποτε λόγο του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού και μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών οποιωνδήποτε εκ των ανωτέρω σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων...» προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου: Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Φοιτητές ποια τα συμπτώματα του κορονοϊού - Τι να κάνετε

Λήξη συναγερμού για την φοιτήτρια: Αρνητικό σε κορονοϊό το δείγμα!

Φοιτητές υπάρχει ελπίδα! Το Πατρινό Καρναβάλι θα γίνει το καλοκαίρι δήλωσε ο Δήμαρχος!

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η προσωρινή αναστολή λειτουργίας Πανεπιστημίων εάν χρειαστεί λόγω κορωνοϊού - Τι αναφέρει για φοιτητές!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr