ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ – ΝΕΑ ΦΑΣΗ)

ΙΝΕΔΙΒΙΜ: Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ – ΝΕΑ ΦΑΣΗ)

Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης είναι δομές εκπαίδευσης ενηλίκων που λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια σε επίπεδο Δήμων και υλοποιούν δράσεις μη τυπικής εκπαίδευσης και γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες, με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή. Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης είναι ο φορέας λειτουργίας του έργου, ο οποίος διαμορφώνει τους γενικούς όρους του προγράμματος.

Από το καλοκαίρι του 2019 έως σήμερα τα στοιχεία παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος με ικανοποιητικούς και σταθερά αυξητικούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα:


Έως τον Αύγουστο του 2019 ήταν σε εξέλιξη 12 τμήματα σε ισάριθμους Δήμους της χώρας, τα οποία παρακολούθησαν 156 εκπαιδευόμενοι και στα οποία απασχολήθηκαν 10 εκπαιδευτές.

Έως σήμερα έχουν ήδη ολοκληρωθεί 70 νέα τμήματα σε 10 Περιφέρειες της χώρας, με 1.287 εκπαιδευόμενους και 59 εκπαιδευτές. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη 366 ακόμα νέα τμήματα σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με 7.040 εκπαιδευόμενους και 255 εκπαιδευτές.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr