Πανηγυρική Έναρξη Προγράμματος υποτροφιών με ένταξη στην αγορά   εργασίας «2+2» από το ΙΚΥ και την ΕΤΕ

Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η εισαγωγική Ημερίδα για την έναρξη του πιο καινοτόμου προγράμματος υποτροφιών  που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα! Στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 100 υπότροφοι του ΙΚΥ, παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του ΙΚΥ κα. Έφη Μπάσδρα, ο Πρόεδρος της ΕΤΕ κ. Γιώργος Ζανιάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς καθώς και στελέχη του ΙΚΥ και της Εθνικής Τράπεζας. 

Κατά το ακαδ. έτος 2014-2015, 100 φοιτητές (80 από την Αθήνα και 20 από τη Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στην Ελλάδα σε τέσσερις επιστημονικούς τομείς (Τραπεζική Διοικητική και Χρηματοοικονομικά,  Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικές Σπουδές και Θετικές Επιστήμες).  Οι φοιτητές παράλληλα θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν από τις αρχές Νοεμβρίου 2014 με σκοπό την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ανάλογα με τον τόπο σπουδών των υποψηφίων, στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα προσλάβει τους υποτρόφους του προγράμματος με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, για δύο έτη.

Επίσης στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος το ΙΚΥ θα ενισχύσει δέκα ερευνητές ελληνικών Πανεπιστημίων για το ακαδ. έτος 2014-2015, με στόχο την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα σε εξειδικεύσεις των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. 


Τέλος το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στα πλαίσια χορηγικού προγράμματός του με την Εθνική Τράπεζα, ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει μέσω της χρηματοδότησης ομάδες φοιτητών των Νομικών σχολών της χώρας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η περαιτέρω εξειδίκευση του υποτρόφου, η μεταφορά τεχνογνωσίας στην επιχείρηση, καθώς και η επένδυση της επιχείρησης στον υπότροφο για τέσσερα ολόκληρα χρόνια μόνο θετικά έχει να προσφέρει στην απασχόληση των νέων μας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα. Οι μεταπτυχιακές σπουδές συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας και οι νέοι επιστήμονες αποκτούν άριστη εξειδίκευση απασχολούμενοι στον αντίστοιχο κλάδο των σπουδών τους από τις κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς της χώρας.

Η Πρόεδρος του ΙΚΥ, καθηγήτρια Έφη Μπάσδρα, απευθυνόμενη στους υποτρόφους δήλωσε: «Είναι το πρώτο πρόγραμμα με το οποίο οι υπότροφοι μπαίνουν για τέσσερα ολόκληρα χρόνια στην αγορά εργασίας. Η σύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας είναι το ζητούμενο σήμερα. Και αυτό είναι το μόνο πρόγραμμα που πραγματικά το κάνει πράξη. Θα πάρετε εμπειρία και θα εισαχθείτε στη φιλοσοφία μιας επιχείρησης στην οποία θα κληθείτε να εργαστείτε μετά για τα επόμενα δυο χρόνια και ενδεχομένως και περισσότερο. Θα εγγράψετε μια μεγάλη εμπειρία στο βιογραφικό σας, μια εμπειρία που θα αποτελέσει σημαντικό εφόδιο για την μετέπειτα καριέρα σας».

Ο Αλέξανδρος Προέδρου, ο οποίος είναι ένας από τους υποτρόφους που θα κάνει το μεταπτυχιακό του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε: «Θεωρώ ότι αυτή η εμπειρία συμβάλλει πολλαπλά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας μου αφενός γιατί μου επιτρέπει να οδηγηθώ στην σύζευξη θεωρίας και πράξης καθώς το μεγαλύτερο μειονέκτημα των σημερινών πανεπιστημίων είναι το ότι λαμβάνουμε πληθώρα ακαδημαϊκών γνώσεων χωρίς πρακτική εφαρμογή και αφετέρου μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσω έναν κλάδο στον οποίο δεν έχω ξαναεργάστει, με αποτέλεσμα να είμαι σε θέση στο άμεσο μέλλον να θέσω συνειδητά τους επαγγελματικούς μου στόχους».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr