Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Ιωαννίνων

Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικοί διαμαρτυρήθηκαν στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Ιωαννίνων

Σήμερα ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μαζί με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση στην Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Ιωαννίνων προκειμένου να στείλουν μήνυμα πως "η πολιτική αυτή δε θα μείνει αναπάντητη", τονίζουν με ανακοίνωση τους.


"Το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι φοιτητές στις σχολές μας, αλλά βάζει και νέα εμπόδια στα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Συνδέει ακόμη πιο σφιχτά την αξιολόγηση με τα κριτήρια της αγοράς με τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, προχωρά την "αυτονόμηση" τους για την αναζήτηση χορηγών- επενδυτών ώστε να καλύψουν και τις στοιχειώδεις λειτουργίες τους, αποσυνδέει ακόμη περισσότερο το πτυχίο από το επάγγελμα.

Παράλληλα η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει αποφασιστικά προς την κατεύθυνση αναγνώρισης των πτυχίων των Κολεγίων ως ισότιμων με των Πανεπιστημίων εντάσσοντας διάταξη που προβλέπει πώς θα γίνονται δεκτά για διορισμούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα πτυχία των κολεγίων που συνεργάζονται με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, μέσα στο απαράδεκτο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αποσυνδέει ακόμα περισσότερο το πτυχίο από το επάγγελμα! Συνεχίζοντας το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε και αυτή μέτρα για την αναγκαιότητα πιστοποιήσεων, προσόντων και δεξιοτήτων, εμπορευματοποιώντας περισσότερο τη μόρφωση μας, η εξέλιξη αυτή πάει την απαξίωση των πτυχίων ένα βήμα παραπέρα, έχει άμεσες επιπτώσεις στο σύνολο των σπουδών. Μετατρέπει τα πτυχία σε ένα ακόμα προσόν που δεν διασφαλίζει την ολόπλευρη επιστημονική γνώση" τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr