Επεισόδια στη φοιτητική πορεία - Τραυματίστηκε φοιτητής σοβαρά στο κεφάλι από ρίψη κρότου-λάμψης (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια στη φοιτητική πορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Τραυματίστηκε φοιτητής σοβαρά στο κεφάλι από ρίψη κρότου-λάμψης (ΒΙΝΤΕΟ)

Άναψαν για τα καλά τα αίματα στην πορεία των φοιτητών που έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Ένας 19χρονος τραυματίστηκε από ρίψη κρότου-λάμψης στο κεφάλι, ενώ δεν έλειψαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.

Η ένταση σημειώθηκε έξω από τη Βουλή στο μπλόκο που είχαν δημιουργήσει τα ΜΑΤ με κλούβες προκειμένου να σταματήσουν τους φοιτητές. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.


Τον σοβαρό τραυματισμό 19χρονου φοιτητή κατά τη διάρκεια της σημερινής φοιτητικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε αστυνομικός με ρίψη κρότου-λάμψης έξω από τη Βουλή. Ο νεαρός χτυπήθηκε στο κεφάλι και είχε αιμορραγία. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φοιτητής αρχικά είχε χάσει την όρασή του, η οποία ωστόσο επανήλθε αργότερα.

Στο σημείο που έχει τραυματιστεί ο 19χρονος έφτασε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες.

Οι φοιτητές με τη διαμαρτυρία ζητούν την επαναφορά του ασύλου και εκφράζουν την αντίθεσή τους για το χρονικό όριο σπουδών που προτίθεται να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας. Οι φοιτητές έδωσαν εκ νέου ραντεβού για τις 11 το πρωί της Παρασκευής (25.10.2019) έξω από το υπουργείο Παιδείας.  

Intimenews

Ένταση επικράτησε και στην φοιτητική πορεία ενάντια στις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από το ΥΜΑΘ.

Tην ώρα που φοιτητές του ΑΠΘ έφθασαν έξω από το ΥΜΑΘ, συνάντησαν φραγμό από διμοιρία των ΜΑΤ. Φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις και πέταξαν μπογιές.

MOTIONTEAM

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr