Ξεκίνησαν νέο γύρο κινητοποιήσεων οι φοιτητές ανά την χώρα με κλειστές Σχολές

Ξεκίνησαν νέο γύρο κινητοποιήσεων οι φοιτητές ανά την χώρα με κλειστές Σχολές 

Φοιτητικοί Σύλλογοι - Γ.Σ.: Ξεκίνησαν νέο γύρο κινητοποιήσεων από σήμερα φοιτητικοί σύλλογοι της χώρας διαμαρτυρόμενοι για μία σειρά αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση όπως το ανώτατο όριο φοίτησης.

Στα πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκεται σε εξέλιξη νέος γύρος γενικών συνελεύσεων και το ένα τμήμα μετά το άλλο αποφασίζουν κατάληψη.


Μέχρι στιγμής έχουν αποφασιστεί καταλήψεις σε σχολές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πάντειο, ΑΣΟΕΕ, Γεωπονικό, Πολυτεχνείο Κρήτης, σε τμήματα του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Ιωάννινα, Χανιά και ο κατάλογος με τις Σχολές/Τμήμα αυξάνεται συνεχώς.

Δείτε εδώ τον κατάλογο με τα Τμήματα που τελούν υπό κατάληψη!

Οι φοιτητές ανανέωσαν το «ραντεβού» τους στους δρόμους της Αθήνας για σήμερα Πέμπτη 24/10, συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί νέο συλλαλητήριο για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια ενώ την ίδια ημέρα οι φοιτητικοί σύλλογοι θα δώσουν το παρών και στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα στις έξι το απόγευμα στο ίδιο σημείο.

Την Παρασκευή στις 11 το πρωί, οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Παιδείας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα απαιτώντας την άμεση μετεγγραφή και στήριξη όλων των φοιτητών που έχουν καταθέσει αίτηση.

Το κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων

Οι φοιτητικοί σύλλογοι: ΠΑΠΕΙ, Φιλοσοφικής, Ιστορικού- Αρχαιολογικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Τουρκικών Σπουδών, Τοπογράφων, ΝΦΕΕΜΠ, Σχολής Επιστημών Τροφίμων (ΣΕΤ), Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών  και Κοινωνικών Επιστημών(ΣΔΟΚΕ) του ΠΑΔΑ και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Καλούν:

Πέμπτη 24/10 ημέρα ψήφισης ισοτιμίας ιδιωτικών κολλεγίων με πανεπιστήμια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης:

-Διοργάνωση συλλαλητηρίου φοιτητικών συλλόγων στις 12:00, Προπύλαια.

-Συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στο συλλαλητήριο σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων στις 18:00 στα Προπύλαια. 

Παρασκευή 25/10, 11:00 κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Απαιτούμε άμεση μετεγγραφή και στήριξη όλων των φοιτητών που έχουν κάνει αίτηση, έκτακτο κρατικό κονδύλι για να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική κατάσταση στις σχολές μας, άμεσα μέτρα στήριξης της φοιτητικής μέριμνας, ούτε σκέψη για το νομοσχέδιο που διαγράφει φοιτητές και πολλαπλασιάζει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

31/10 Πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Οργανωνόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε για σπουδές-δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΙΣΟΤΙΜΗΣΗ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
  • Να δοθεί τώρα άμεσο, έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν οι σημαντικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, εργαστηριακό εξοπλισμό, υποδομές, η εκρηκτική κατάσταση στη φοιτητική μέριμνα όπου μόνο 9 στους 100 δικαιούνται δωμάτιο σε εστία και αυτό σε άθλιες συνθήκες.
  • Να  μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νομοσχέδιο που διαγράφει φοιτητές και πολλαπλασιάζει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr