Έρχεται το τέλος των Φοιτητικών Παρατάξεων στα Πανεπιστήμια

Η αρχή του τέλους για τις φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΚΝΕ από τα πανεπιστήμια – Έρχονται μεγάλες αλλαγές!

Αλλαγές θα φέρουν το τέλος των φοιτητικών παρατάξεων από τα πανεπιστήμια! Επανάσταση ετοιμάζεται να φέρει η ελληνική κυβέρνηση στα πανεπιστήμια. Το νομοσχέδιο που καταρτίζεται σε σύμπλευση με τα πανεπιστήμια και κάτω από την στενή παρακολούθηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να εναρμονίσει τα ελληνικά πανεπιστήμια τόσο με τα ευρωπαϊκά όσο και με τα αμερικάνικα.

Οι αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, κινούνται σε δύο κατευθύνσεις:


Η πρώτη αφορά στις μεταρρυθμίσεις στην εσωτερική λειτουργία του Πανεπιστημίου. Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, φέρεται αποφασισμένη να υλοποιήσει την εξαγγελία του Πρωθυπουργού από το 2017 για την αποκομματικοποίηση των ΑΕΙ των πανεπιστημίων μέσω αλλαγών στο σύστημα εκλογής των μελών των διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές θα εκλέγουν αντιπροσώπους μέσω από ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι μέσα από ψηφοδέλτια φοιτητικών παρατάξεων.

Η παραπάνω ρύθμιση αυτή φέρνει στην ουσία το τέλος των φοιτητικών παρατάξεων ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΚΝΕ από τα πανεπιστήμια. Είναι βέβαιο πως η συγκεκριμένη απόφαση θα φέρει αντιδράσεις μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων ενώ άγνωστο παραμένει αν θα προβούν σε μαζικές καταλήψεις πανεπιστημίων.

Όλα τα Τμήματα / Σχολές που αποφάσισαν καταλήψεις – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Αλλαγές αναμένονται και στο σύστημα εκλογής των πρυτανικών αρχών. Η υπουργός Παιδείας, αναμένεται να καταργήσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει του οποίου οι πρυτάνεις εκλέγονται με ξεχωριστά ψηφοδέλτια. Πλέον, θα εκλέγονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, καθώς, σήμερα συμβαίνει το οξύμωρο, πρυτάνεις να μην... μιλιούνται με τους αντιπρυτάνεις τους. Δηλαδή, στις εκλογές θα «κατεβαίνουν» αντίπαλα ψηφοδέλτια που στο καθένα θα συνυπάρχει ο πρύτανης με τον άμεσο συνεργάτη του, τον αντιπρύτανη. 

Παράλληλα, αναμένεται να καθιερωθεί η ηλεκτρονική κάλπη έτσι ώστε να μην ξαναγίνει το απίστευτο, να κάνουν «ντου» αναρχικοί και να κλέβουν τις κάλπες.

Τέλος, θα ανοίξει ο δρόμος για προσλήψεις ιδιωτών ακαδημαϊκών χωρίς όριο από την ελεύθερη αγορά για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, σύμφωνα με την «Ἑστία».

ΕΥΔΟΞΟΣ: Ξεκινούν οι δηλώσεις και η διανομή των φοιτητικών συγγραμμάτων Χειμερινού Εξαμήνου (2019-2020)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr