Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Συλλαλητήριο φοιτητών στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, κατά της κατάργησης του ασύλου και γενικά των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην ανώτατη εκπαίδευση. Οι φοιτητές, όπως λένε, επιθυμούν να στείλουν «μήνυμα απειθαρχίας προς την κυβέρνηση και το υπουργείο» σχετικά με τις αλλαγές που εξετάζει να υλοποιήσει.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Συλλαλητήριο στα Προπύλαια πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς και για τις υπόλοιπες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση.

Οι Φοιτητικοί σύλλογοι έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια αντιδρώντας στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση αλλά και στη ρύθμιση για την άμεση αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων κολεγίων και της ισοδυναμίας των πτυχίων τους με εκείνα των ελληνικών ΑΕΙ.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας διακόπτεται σταδιακά.

Ανάλογη πορεία κάνουν και οι φοιτητές του ΑΠΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην σημερινή κινητοποίηση στην Αθήνα συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Μεταλλειολόγων, Χημικών Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων, Χημικού, Γεωλογικού, Μαθηματικού, Φυσικού, Νομικής, Πληροφορικής, ΑΣΟΕΕ, Πάντειου και στην Θεσσαλονίκη συμμετέχουν Φιλολογικό ΑΠΘ, Αγγλικό ΑΠΘ, Ιστορικό ΑΠΘ, Φ.Π ΑΠΘ, Μουσικό ΑΠΘ, Αρχιτεκτονική ΑΠΘ

Όλα τα Τμήματα / Σχολές που αποφάσισαν καταλήψεις – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr