Αποφυλακίστηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται ότι έπαιρνε φακελάκια από φοιτητές

Αποφυλακίστηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που κατηγορείται ότι έπαιρνε φακελάκια από φοιτητές

Δέκα μήνες μετά την σύλληψή του αποφυλακίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΙ Σερρών) που κατηγορείται ότι έπαιρνε φακελάκια από φοιτητές του προκειμένου να τους περνάει τα μαθήματά του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο «Έθνος» ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την προσφυγή του και ο καθηγητής βγήκε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός φυλακής είναι εδώ και μερικές μέρες και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου των Σερρών, μέσω του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γίνονταν οι πληρωμές.


Ο καθηγητής λογιστικής, γνωστός και ως «φακελάκιας» και το ζευγάρι των φροντιστών, συνελήφθησαν έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.  Ο πρώτος κατηγορείται ότι είχε στήσει «φάμπρικα» πώλησης προαγωγικών βαθμών, έναντι ποσών που κυμαίνονταν από 250 ως 400 ευρώ, ανάλογα με το μάθημα. Ο ίδιος φερόταν πως παρέπεμπε τους φοιτητές του στο φροντιστήριο, όπου πλήρωναν το ποσό που αντιστοιχούσε δήθεν σε ενισχυτικά μαθήματα που θα τους βοηθούσαν να γράψουν καλύτερα στην επόμενη εξέταση.

Σύμφωνα με ορισμένες καταγγελίες φοιτητών, σε κάποιες φοιτήτριες προτεινόταν η εναλλακτική επιλογή να «πληρώσουν» με ένα πέρασμα από το κρεβάτι του. Την περασμένη άνοιξη, από την συνεχιζόμενη έρευνα, στοιχειοθετήθηκε κατηγορία και σε βάρος δεύτερου καθηγητή του ίδιου ΤΕΙ, ο οποίος φέρεται πως εκπονούσε πτυχιακές εργασίες φοιτητών κατά παραγγελία, έναντι αμοιβής, και μάλιστα πάλι μέσω του ίδιου φροντιστηρίου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr