Φοιτητές σε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας [PHOTO]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές έξω από το υπουργείο Παιδείας σήμερα το πρωί. «Όλοι εκεί, κανείς για μάθημα! Αγωνιζόμαστε δυναμικά για την ανατροπή της τράπεζας θεμάτων και του νέου Λυκείου! Θα δείξουμε τι θα ακολουθήσει! Όλοι μαζί στον αγώνα για το παρόν και το μέλλον μας!» αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση για τη διαμαρτυρία. 

Οι 500 περίπου συγκεντρωμένοι μαθητές και φοιτητές επιχείρησαν να σκαρφαλώσουν στα κάγκελα του υπουργείου Παιδείας, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ η κεντρική πύλη ήταν κλειστή. 

Σύμφωνα με καταγγελίες των μαθητών, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος και χτύπησαν τρεις μαθητές, ενώ ένας άντρας της ΕΛ.ΑΣ χτυπήθηκε από πέτρα.


Νωρίτερα, οι συγκεντρωμένοι μαθητές και φοιτητές ζήτησαν να μπούνε μέσα στο υπουργείο. Καθώς η είσοδος δεν του επετράπηκε, το πλήθος άρχισε να διαλύεται, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να ανοίξουν την πόρτα του υπουργείου Παιδείας. Μόλις οι μαθητές το αντιλήφθηκαν, επέστρεψαν και προσπάθησαν να μπούνε μέσα στο κτήριο.

Να σημειωθεί πως κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει δάσκαλοι και καθηγητές, για σήμερα, στις 14.00, έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, καθώς διαμαρτύρονται για την αξιολόγηση και για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.  

Τέλος, υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ  και της ΔΟΕ. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr