Νεκροί και τραυματίες από πυρά φοιτητή σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ

Νεκροί και τραυματίες από πυρά φοιτητή σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο νεαρός άνδρας ο οποίος άνοιξε πυρ σήμερα το πρωί στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στη Σάρλοτ στη διάρκεια των τελικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο ανθρώπους και να τραυματίσει ακόμη τέσσερις.

Η αστυνομία της Σάρλοτ ανακοίνωσε ότι ο Τρίσταν Άντριου Τέρελ κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες και τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.


Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 17:45 (της Τρίτης τοπική ώρα, 00:45 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) στο κτίριο Κένεντι Χολ κατά την τελευταία ημέρα των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο. Αρχικά η αστυνομία ενημερώθηκε για έναν άνδρα που κρατούσε όπλο και είχε ανοίξει πυρ εναντίον αρκετών φοιτητών.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό το πιθανό κίνητρο του 22χρονου δράστη, τον οποίο αφόπλισαν και συνέλαβαν δύο ή τρεις αστυνομικοί του πανεπιστημίου, όπως δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας της πανεπιστημιούπολης Τζεφ Μπέικερ. Επιπλέον δεν έχει διευκρινιστεί αν ο δράστης γνώριζε τα θύματα.

«Οι ενέργειες των αστυνομικών μας σίγουρα έσωσαν ζωές. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», τόνισε ο Μπέικερ.

Όπως αναφέρει το euronews, ο Τέρελ ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο αυτό, ενώ η Σάντι Ντ’ Ελούζα εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Σάρλοτ που έχει αναλάβει την έρευνα δήλωσε ότι έδρασε μόνος του.

Εικόνες από τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν αστυνομικούς να συνοδεύουν έναν ψηλό νεαρό με ακατάστατα καστανά μαλλιά σε ένα περιπολικό. Την ώρα που τον μετέφεραν μέσα στο αστυνομικό τμήμα ο Τέρελ κοίταξε πάνω από τον ώμο του χαμογελώντας και φάνηκε να λέει κάτι στους δημοσιογράφους.

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ χαρακτήρισε το περιστατικό «τραγική ημέρα» για το πανεπιστήμιο και την πολιτεία. «Όμως γνωρίζω ότι τους ανθρώπους της κοινότητας αυτής και θα σταθεί ο ένας στον άλλο», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr