Νέα συνθετικά οστά «εκπαιδεύουν» φοιτητές Ιατρικής, Κτηνιατρικής και Οδοντιατρικής

Συνθετικά μηριαία οστά, ωλένες και μετατάρσια κατασκευάζονται σ’ αυτό το μικρό εργοστάσιο στο Σάο Πάολο. Τα προϊόντα αυτά προορίζονται για Ιατρικές, Κτηνιατρικές και Οδοντιατρικές Σχολές για εκπαιδευτική χρήση. Είναι φτιαγμένα από πολυουρεθάνη και αντιγράφουν με ακρίβεια τα ανθρώπινα οστά αλλά και τα κόκαλα των ζώων.

Οι φοιτητές τα χρησιμοποιούν για να εκπαιδευτούν στην προσθετική μελών, στις μεταμοσχεύσεις, στις οδοντιατρικές εμφυτεύσεις, αλλά και σε άλλες χρήσιμες χειρουργικές διαδικασίες.

«Τα προϊόντα αυτά επιτρέπουν στους επαγγελματίες να μειώσουν τα ιατρικά λάθη, παρέχοντας χρήσιμη βοήθεια στην ανάπτυξη και την εξειδίκευση της εκπαίδευσης που παίρνουν αυτά τα άτομα. Το αποτέλεσμα είναι ότι εκτελούν τις εργασίες με εξαιρετική ακρίβεια και μεγαλύτερο έλεγχο» εξηγεί στο euronews ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, Πάουλο Κόστα ε Σίλβα.


Υποστηρίζει ότι οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και υπάρχει μεγάλη ευελιξία στη χρήση των συνθετικών οστών στην επιχείρηση. Τα κόκαλα φτιάχνονται από ανακυκλώσιμα υλικά, κάτι που επιτρέπει στις τιμές να κυμαίνονται από 6-130 Ευρώ. Στο εργοστάσιο δουλεύουν 40 εργαζόμενοι, οι οποίοι πειραματίζονται με νέα υλικά, συνδυάζοντας εντελώς διαφορετικά πράγματα.

«Όλα αυτά τα προϊόντα μας έχουν μια συγκεκριμένη ευελιξία. Έχουμε για παράδειγμα ένα κρανίο, που μπορεί να κοπεί σε διάφορα κομμάτια, έχουμε ένα μηριαίο οστό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικές ανατομικές ανάγκες» δηλώνει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, Πάουλο Κόστα ε Σίλβα.

Αντίστοιχες εταιρίες δραστηριοποιούνται στην Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση στη Βραζιλία κάνει χρυσές δουλειές.

Σχετικό Βίντεο από το euronews

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr