Πλημμύρες στην Κρήτη: Άστεγοι έμειναν φοιτητές

Πλημμύρες στην Κρήτη: Άστεγοι έμειναν φοιτητές

Μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση βρίσκεται από χθες η Σητεία που επλήγη από την θεομηνία που σημειώθηκε στην περιοχή.

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες τόσο στο επαρχιακό δίκτυο, όσο στα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης του δήμου ενώ αρκετοί άνθρωποι κινδύνευσαν χωρίς – ευτυχώς – να θρηνήσουμε θύματα.


Επτά ώρες ήταν αρκετές για να συγκεντρωθεί τόσο μεγάλη ποσότητα νερού και να υπερχειλίσει ο βασικός ποταμός της Σητείας και να… βυθίσει την μισή πόλη.

Έμειναν άστεγοι φοιτητές

Μεγάλες καταστροφές όμως προκλήθηκαν σε σπίτια, ξενοδοχεία αλά και συγκροτήματα κατοικιών με ανθρώπους να μένουν χωρίς… στέγη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως φοιτητές που έμεναν σε ημιυπόγεια αλλά και υπόγεια στη Σητεία δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Οι κυριότερες ζημιές που έχουν – μέχρι στιγμής – καταγραφεί είναι σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο που καταστράφηκε το υπόγειό του, σε επιχειρήσεις και συγκροτήματα κατοικιών. Μάλιστα, έχουμε κάποιους φοιτητές που έμειναν άστεγοι γι’ αυτό και τους φιλοξενούμε σε ξενοδοχεία, με τη συνεργασία των ξενοδόχων της περιοχής. Οι συγκεκριμένοι φοιτητές δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πατεράκης στο cretapost.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr