Κινητοποίηση φοιτητών στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Κινητοποίηση φοιτητών στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Ανακοίνωση ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά τη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητών στο Κτίριο των Κεντρικών Υπηρεσιών του:

To ΙΝΕΔΙΒΙΜ μετά τη σημερινή κινητοποίηση των φοιτητών στο Κτίριο των Κεντρικών Υπηρεσιών του και τον αποκλεισμό των εργαζομένων του από την είσοδο σε αυτό, ανακοινώνει τα εξής:


Για τη σίτιση, τη στέγαση και τον εξοπλισμό των εστιών, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ υλοποιεί τον σχεδιασμό του με κονδύλια του ΥΠΠΕΘ και τη συνεργασία των διοικήσεων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Όπου το Ίδρυμα συνεργάζεται όπως οι ανάγκες επιβάλλουν με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και με τη σημερινή χρηματοδότηση από το ΥΠΠΕΘ τα προβλήματα είναι διαχειρίσιμα και οι λύσεις εφικτές. 

Η διαδικασία σίτισης που εφαρμόζεται από 8-1-2019 στα εστιατόρια των εστιών είναι η ίδια διαδικασία που εφαρμόζεται στην σίτιση που πραγματοποιούν με δική τους ευθύνη και διαγωνισμούς, πανελλαδικά τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εδώ και πολλά χρόνια.

Στη συγκεκριμένη περίοδο, σε συνεργασία με το ΥΠΠΕΘ, βρίσκονται σε εξέλιξη σχεδιασμοί και προγράμματα για συντήρηση, κατασκευή νέων εστιών και ενεργειακή αναβάθμιση παλαιών εστιών.

Προφανώς τα αποτελέσματα του σχεδιασμού δεν μπορεί να είναι αυτομάτως ορατά. Μετά από χρόνια προβλήματα, υποχρηματοδότηση, και έλλειψη σχεδιασμού δεν ήταν δυνατό εν μέσω μνημονίων να υπάρξουν άμεσες και μακρόπνοες λύσεις.

Στη παρούσα φάση, αιτήματα όπως «χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών», «έξω οι εργολάβοι», «σίτιση στέγαση για όλους τους φοιτητές» είναι μόνο συνθήματα τα οποία δεν μπορούν να δώσουν λύση στα σημερινά υπαρκτά προβλήματα στη φοιτητική μέριμνα.

Υπενθυμίζουμε ότι με το νομικό πλαίσιο του 2011 οι μόνιμοι υπάλληλοι της φοιτητικής μέριμνας του πρώην ΕΙΝ (Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας) μεταφέρθηκαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Καταγγελία φοιτητών για την σίτιση στη ΦΕΠΑ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr