Δημιουργία διεπιστημονικής ομάδας φοιτητών Αθήνας για συμμετοχή στον διαγωνισμό iGEM

Δημιουργία διεπιστημονικής ομάδας φοιτητών Αθήνας για συμμετοχή στον διαγωνισμό iGEM

Θα σου άρεσε η ιδέα να συμμετέχεις σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό επιστήμης και καινοτομίας; Θα ήθελες να αποτελέσεις μέρος μιας δυναμικής διεπιστημονικής ομάδας και να ανακαλύψεις τη μαγεία της Συνθετικής Βιολογίας;

Για ακόμα μία φορά φοιτητές από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αθήνας συνεργάζονται για τη δημιουργία διεπιστημονικής ομάδας, με σκοπό τη συμμετοχή στον διαγωνισμό iGEM 2019, διεθνώς αναγνωρισμένου διαγωνισμού στον τομέα της συνθετικής βιολογίας.


Στόχος της ομάδας είναι η ανεύρεση εύλογων λύσεων σε μείζονα προβήματα της σύγχρονης εποχής στο πεδίο της ιατρικής, έχοντας ως γνώμονα τη συνθετική βιολογία.

Το ερευνητικό σχέδιο της ομάδας σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr οι φοιτητές, θα βασιστεί σε λεπτομερή βιοτεχνολογικά πειράματα και μοντελοποιήσεις με τη χρήση ηλεκτονικών υπολογιστών, σκοπεύοντας στην ανάπτυξη μιας πρωτότυπης προσέγγισης μέσω του σχεδιασμού ενός καινοτόμου συνθετικού βιολογικού συστήματος. Επιπροσθέτως αποσκοπούμε στην διάδωση της συνθετικής βιολογίας στο ευρύτερο κοινό και στην ουσιαστική ενασχόληση με την τοπική κοινότητα μέσω πολυποίκιλων εκδηλώσεων.

Τελικός στόχος της ομάδας μας είναι η παρουσίαση του επιστημονικού μας έργου στο “Giant Jamboree”, όπως αλλιώς ονομάζεται η διοργάνωση του διαγωνισμού iGEM, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Βοστώνη των ΗΠΑ, δίνοντας μας τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουμε με καταξιωμένους επιστήμονες και δραστήριους νέους από όλο τον κόσμο.

Υποβολή Αιτήσεων

Διάβασε περισσότερες πληροφορίες και συμπλήρωσε την αίτηση μέχρι την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου, 23:59 στον παρακάτω σύνδεσμο: https://goo.gl/bSEGYs

Τι είναι η Συνθετική Βιολογία;

Η Συνθετική Βιολογία είναι ένας διεπιστημονικός κλάδος της βιολογίας και της μηχανικής. Παρ’όλα αυτά η Συνθετική Βιολογία χρησιμοποιεί θεωρία και πρακτικές και από άλλους τομείς, όπως της χημείας και της επιστήμης υπολογιστών, με σκοπό τη δημιουργία νέων βιολογικών φορέων, όπως γενετικών κυκλωμάτων, ενζύμων και κυττάρων ή τον επανασχεδιασμό υπαρκτών βιολογικών συστημάτων.

Τι είναι ο iGEM Foundation και ο διαγωνισμός iGEM;

Ο όρος iGEM σημαίνει international Genetically Engineered Machine. Ο iGEM Foundation είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην εξέλιξη της συνθετικής βιολογίας μέσωτης εκπαίδευσης, της συνεργασίας και της ευγενής άμιλλας.

Ο διαγωνσιμός iGEM είναι η κύρια διοργάνωση του οργανισμού iGEM. Ξεκινώντας πρώτη φορά το 2003 στο MIT (Τεχνολογικό Ινστιτούρο Μασαχουσέτης) με τη συμμετοχή 5 μόνο ομάδων, τα τελευταία χρόνια λαβάνουν μέρος πεισσότερες από 300 ομάδες με περίπου 6000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Κάθε ομάδα λαμβάνει ένα σετ από “BioBricks”, πρότυπα τμήματα πολυποίκιλων γενετικών δομικών στοιχείων. Οι ομάδες πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτά τα τμήματα για να σχεδιάσουν, να χτίσουν και να δοκιμάσουν νέα βιολογικά συστήματα.

Πώς μπορείς να συνεισφέρεις και εσύ σε αυτήν την επιστημονική και δημιουργική πρωτοβουλία;

Ανεξαρτήτως επιστημονικού υπόβαθρου, χρειαζόμαστε τη δυναμική σου, το πάθος σου για την έρευνα και την επιστήμη, την επιθυμία σου να συμμετάσχεις σε μια πολυποίκιλη ομάδα και τις πιο ευφάνταστες ιδέες σου!

Ωστόσο εκτός από αυτά πολύ χρήσιμες θα ήταν οποιεσδήποτε γνώσεις πάνω σε θέματα...

…Εργαστηριακής φύσεως: Συνθετική βιολογία, γενετική μηχανική, βιοτεχνολογία, χημικές αναλύσεις, γενικότερες εργαστηριακές in vivo και in vitro τεχνικές καθώς και κάθε είδους τεχνολογία αιχμής!

...Θεωρητικά: Μαθηματική μοντελοποίηση, ανάλυση,στοχαστικά μοντέλα, προσωμοιώσεις φυσικών συστημάτων, βιολογία συστημάτων, μοριακή βιολογία, βιοηθική, ανοσολογία άλλά και οποιονδήποτε άλλο τομέα τηων φυσικών επιστημών και των εφαρμοσμένων μαθηματικών!

...Μηχανικής/ Πληροφορικής: Σχεδιασμός και υλοποίηση μηχανικών συστημάτων και κυκλωμάτων, βιοϊατρική τεχνολογία (πχ bioprinting, microfluidic chips, nanotechnology), προγραμματισμός σε MATLAB, Python, Perl, Java, HTML, C κλπ, βιοπληροφορική, στατιστική ανάλυση (πχ σε R) και όποια άλλη πρακτική γνώση στον τομέα των υπολογιστών!

...Γενικότερης φύσεως: Προώθηση διοργανώσεων, fundraising, ικανότητες design και κάθε είδους πρακτικήδεξιότητα!

Εννοείται πως οι παραπάνω γνώσεις είναι ενδεικτικές, και δεν είναι απαραίτητες για να δηλώσεις συμμετοχή! Οποιαδήποτε ακόμη δεξιότητα είναι ευπρόσδεκτη, και θα χαρούμε πολύ να δεχτούμε την αίτηση σου, επομένως μη διστάσεις!

Υπεύθυνες επικοινωνίας:

Αλεξάνδρα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φανή: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr