Φοιτητικοί σύλλογοι στην Κρήτη χαιρετίζουν την άρνηση του ναύτη να συμμετέχει στην άσκηση του ΝΑΤΟ

Φοιτητικοί σύλλογοι στην Κρήτη χαιρετίζουν την άρνηση του ναύτη να συμμετέχει στην άσκηση του ΝΑΤΟ

Στηρίζουν τον ναύτη που «βγήκε» στην αναφορά και αρνήθηκε να συμμετέχει στην στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ οι φοιτητικοί σύλλογοι Βιολογικού, Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, Τ.Ε.Ι Ρεθύμνου και Φοιτητικών εστιών Χανίων.

Με αφορμή το περιστατικό, οι σύλλογοι, μέσω ανακοίνωσής τους, καταγγέλουν την δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ενώ ζητούν και κλείσιμο της βάσης της Σούδας.


Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Απόφαση Φοιτητικών συλλόγων:

Βιολογικού, Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, Τ.Ε.Ι Ρεθύμνου, Φοιτητικών εστιών Χανίων 

Ως φοιτητικοί σύλλογοι χαιρετίζουμε τη δίκαιη διαμαρτυρία του νεολαίου ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμου Δίοπου Μηχανικού - Τ/ΜΗΧ) ενάντια στην συμμετοχή της Φρεγάτας "Ναβαρίνον", του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στη ΝΑΤΟική αποστολή "Sea Guardian", εκτός συνόρων, στην Ανατολική Μεσόγειο, που οργανώνεται στα πλαίσα της συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ που ουσιαστικά αποτελεί μία ακόμη πρόβα πολέμου που οργανώνεται στην περιοχή.

Καταγγέλουμε και τον τρόπο που αντιμετώπισε το Πολεμικό Ναυτικό (τον μετέθεσε σε άλλο πλοίο) την καταγγελία για τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές αποστολές που δεν υπηρετούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, την ειρήνη στην περιοχή!

Αυτή η στάση του νέου στρατευμένου εκφράζει το διαχρονικό αίτημα του εργατικού-λαϊκού και φοιτητικού κινήματος ενάντια στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα σφαγεία που στήνουν ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, απόφαση που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που παίζει το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή, ίσα-ίσα η ίδια η ιστορική πείρα δείχνει την επικαιρότητα του συνθήματος που βροντοφώναξαν χιλιάδες νέοι στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου «Τόσα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία!».  

Καλούμε όλους τους φοιτητές, όλους τους νέους και τις νέες  να εκφράσουν την στήριξή τους και την αλληλεγγύη τους στο ναύτη Σταύρο Παπαδάκη. Να δυναμώσουν την πάλη με αιτήματα:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Κανένα ελληνικό πλοίο να μη σηκώσει σημαία το ΝΑΤΟ! 
  • Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις!
  • Καμία διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου!
  • Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας!
  • Να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται εκτός συνόρων!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr