Δωρεάν Πρόγραμμα Πληροφορικής για Φοιτητές Θεσσαλονίκης

Δωρεάν Πρόγραμμα Πληροφορικής για Φοιτητές Θεσσαλονίκης. Νέες Ημερομηνίες!

Έναρξη του Επιδοτούμενου Προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων πληροφορικής για φοιτητές με σκοπό την απόκτηση της αναγνωρισμένης μοριοδοτούμενης πιστοποίησης βασικών γνώσεων χειρισμού Η/Υ, από εξεταστικό φορέα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Υπ. Παιδείας). Μοριοδοτούμενη πιστοποίηση για όλες τις προκηρύξεις εργασίας, μεταπτυχιακά, διορισμούς – προσλήψεις, ΑΣΕΠ. - Θέσεις Περιορισμένες με σειρά προτεραιότητας.

Δυνατότητα για την απόκτηση της αναγνωρισμένης πιστοποίησης πληροφορικής με παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων έως και τρεις μήνες (με δυνατότητα παγώματος για την περίοδο της εξεταστικής), έχουν όλοι οι φοιτητές Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τις νέες ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν.  


Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας, δηλώστε συμμετοχή στην φόρμα παρακάτω. 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δικαιούχοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής είναι όλοι οι προπτυχιακοί / μεταπτυχιακοί φοιτητές (φοιτητική ταυτότητα ή βεβαίωση σπουδών) ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ, ΕΑΠ καθώς και φοιτητές σχολών ΙΕΚ και ΕΠΑΛ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η συμμετοχή στις επίσημες εξετάσεις για τουλάχιστον τρεις ενότητες είναι υποχρεωτική. Τα παράβολα συμμετοχής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες του προγράμματος. 

Νέες ημερομηνίες έναρξης: 11/9, 12/9, 13/9, 14/9, 15/9, 18/9, 19/9, 20/9, 21/9, 22/9, 25/9, 26/9, 27/9, 28/9, 29/9, 2/10, 3/10, 4/10, 5/10, 6/10 9/10, 10/10, 11/10, 12/10, 13/10.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Δυνατότητα παγώματος του προγράμματος για την περίοδο της εξεταστικής.
  • Παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων με δυνατότητα απόκτησης της Πιστοποίησης από 1 εβδομάδα έως 2 μήνες, αναλόγως το επίπεδο γνώσεων των φοιτητών
  • Συμμετοχή σε εξετάσεις για την απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού κατάλληλο για ΑΣΕΠ, ιδιωτικό τομέα, μεταπτυχιακά, προκηρύξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό.
  • Το πιστοποιητικό δεν χρειάζεται ανανέωση, ισχύει δια βίου
  • Δικαίωμα δωρεάν επανεξετάσεων σε περίπτωση αποτυχίας
  • Οι συμμετέχοντες του προγράμματος επιλέγουν το ωράριο και τις ημέρες παρακολούθησης των μαθημάτων.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων από 2 εβδομάδες έως και 3 μήνες παρακολούθηση δωρεάν μαθημάτων για τις ενότητες: 

  • Υπηρεσίες Διαδικτύου (ηλεκτρονική αλληλογραφία / αναζήτηση / πρωτόκολλα και υπηρεσίες ιστού)
  • Επεξεργασία Κειμένου (Δημιουργία, επεξεργασία, μορφοποίηση, σελιδοποίηση εργασιών / πτυχιακών / διπλωματικών)
  • Υπολογιστικά Φύλλα (Συγκέντρωση, παρουσίαση και ανάλυση δεδομένων, συναρτήσεις, γραφήματα)
  • Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων (Διαχείριση ΛΣ)
  • Παρουσιάσεις (Δημιουργία, επεξεργασία, παρουσιάσεις εργασιών)
  • Βάσεις Δεδομένων (Συγκέντρωση, ανάλυση, παρουσίαση και εξαγωγή δεδομένων με ερωτήματα και φόρμες)

ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

Ο φορέας εκπαίδευσης που υλοποιεί τα μαθήματα είναι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Υδρόγειος (τηλ 2310328797) το οποίο βρίσκεται Παπαναστασίου 150 (γήπεδο Άρη, Θεσσαλονίκη). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχή καθοδήγηση από εγκεκριμένους εκπαιδευτές υψηλής κατάρτισης. 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τις εξετάσεις για την πιστοποίηση αναλαμβάνει ο φορέας GLobalCert εγκεκριμένος από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) με εξεταστικό σύστημα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τα παράβολα συμμετοχής στις επίσημες εξετάσεις επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες του προγράμματος και είναι 30€/ενότητα εξέτασης και έκδοσης πιστοποιητικού, 70€ κάρτα δεξιοτήτων. Το πιστοποιητικό είναι αποδεκτό από τον Α.Σ.Ε.Π. και είναι κατάλληλο για εισαγωγή σε μεταπτυχιακά, προκηρύξεις εργασίας και μετατάξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό. Έχει δια βίου ισχύ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr