Τι γίνεται με την Ηλεκτρονική Κάρτα και την φοιτητική έκπτωση 50%

ΟΑΣΑ: Τι γίνεται με την Ηλεκτρονική Κάρτα και την φοιτητική έκπτωση 50%

Ολοκληρώνεται η μετάβαση των νεοεισαχθέντων πρωτοετών φοιτητών στις πόλεις που είναι οι σχολές επιτυχίας τους ενώ οι ήδη ενεργοί φοιτητές βρίσκονται στα μέσα της εξεταστικής περιόδου.

Ο ΟΑΣΑ όμως ξέχασε πως έπρεπε να κάνει επέκταση των φοιτητικών του καρτών και έτσι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να φορτίζουν μόνοι τους την κάρτα τους χάνοντας έτσι την έκπτωση 50% που δικαιούνται, καθώς η συμφωνία ΟΑΣΑ-Υπουργείου Παιδείας λήγει στις 30/9 και δεν έχει ακόμη ανανεωθεί. 


Στην καταγγελία σημειώνεται ακόμη ότι "για άλλη μια φορά όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές δεν δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο μέχρι την έκδοση του πάσο!". Για να ενημερωθείτε για την διαδικασία έκδοσης του Φοιτητικού Πάσου πατήστε εδώ.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές όλης της χώρας αδυνατούν εδώ από 1η του μήνα να επαναφορτίσουν την μειωμένη τους κάρτα για 30 μέρες, αφού όλες οι προσωποποιημένες κάρτες Ath.ena Card που έχουν εκδοθεί σε φοιτητές λήγουν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Έτσι ανεξαρτήτως από πότε ο κάθε φοιτητής έχει εκδώσει την κάρτα του, η δυνατότητά του να έχει μειωμένο κόμιστρο θα λήξει τέλος του μήνα.

Για την επέκταση του προφίλ για ακόμα ένα χρόνο οι φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν στα εκδοτήρια με την φοιτητική τους ταυτότητα- πάσο-, ωστόσο αυτή η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει ενώ αναμένεται ακόμα η συγκεκριμένη εγκύκλιος.

Η μόνη επιλογή που έχουν οι φοιτητές, κάτοχοι προσωποποιημένων καρτών, είναι να φορτίσουν τις κάρτες τους με μειωμένα εισιτήρια μικρότερης διάρκειας π.χ. 5 ημερών ή πακέτα απλών εισιτηρίων ή μεμονωμένα εισιτήρια. Έτσι όμως χάνουν τη σημαντική έκπτωση που τους προσφέρει το εισιτήριο των 30 ημερών, αξίας 15 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορταζ του athenstransport οι εκδότες εισιτηρίων ενημερώνουν τους φοιτητές πως αναμένουν εγκύκλιο προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επέκτασης της ισχύος των καρτών.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: Ποια προπτυχιακά Πανεπιστημίων Ισοδυναμούν με Μεταπτυχιακά

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr