Προφυλακίστηκαν τρεις δράστες για τη δολοφονία του 25χρονου φοιτητή

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις δράστες για τη δολοφονία του 25χρονου φοιτητή

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι τρεις αλλοδαποί -δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών και ένας 25χρονος Ιρακινός- κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή στις 15/8 στον λόφο του Φιλοπάππου.

Αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της σύστασης συμμορίας.


«Συγκλονισμένη» η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανακριτική διαδικασία.

Το πρωί στα δικαστήρια, κατά την μεταγωγών των τριών , εμφανίστηκαν περίπου είκοσι μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους βουλευτές , Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό που φώναξαν συνθήματα κατά των κατηγορουμένων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κατηγορούμενοι, που δεν εκπροσωπήθηκαν, δικαιολογήθηκαν πως σκοπός τους ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία του 25χρονου φοιτητή.

«Πήγα για να κάνω ληστεία» φέρεται να υποστήριξε ο 17χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζοντας ότι το θύμα γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό. Από την πλευρά, του ο 27χρονος ομοεθνής του φέρεται να ανάφερε στην απολογία του:

«Ο μικρός (σ.σ.: ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

Ποιος ήταν ο Έλληνας φοιτητής 

Πρόκειται για τον 25χρονο Νίκο Μουστάκα που σπούδαζε στη Σκωτία και εργαζόταν στο ξενοδοχείο Hilton της Γλασκώβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα στην Κέρκυρα και την Κρήτη και τις τελευταίες ημέρες που επέστρεψε στην Αθήνα έμενε στο πατρικό του στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Το βράδυ της Τετάρτης οι δυο τους συναντήθηκαν για να πάνε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. 

Όπως εξιστόρησε στους αστυνομικούς η 23χρονη ανέβηκαν στου Φιλοπάππου και εκεί δέχθηκαν επίθεση από το τρίο των αλλοδαπών ληστών με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει από βράχο ύψους 30 μέτρων και να χάσει τη ζωή του.

H νεαρή από την Πορτογαλία είπε πως οι δύο από τους δράστες ακινητοποίησαν τον 25χρονο, ενώ ο τρίτος άρπαξε την τσάντα της κοπέλας και άρχισε να την ψάχνει, αφαιρώντας χρήματα που είχε μέσα, το κινητό της τηλέφωνο και κάποια προσωπικά έγγραφα.

Η κοπέλα, όπως επεσήμανε στους αστυνομικούς, κοίταζε τον ληστή που έψαχνε την τσάντα της και δεν πρόσεχε τι γινόταν δίπλα. Ξαφνικά άκουσε μια φωνή και γυρίζοντας είδε τον φίλο της να πέφτει από τα βράχια. Ο νεαρός έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων και λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν, ενώ η 23χρονη έντρομη ειδοποίησε την Αστυνομία.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr