Φοιτήτρια είδε στο internet προσωπικές στιγμές της και έπαθε νευρικό κλονισμό

Κόκκινο έχουν χτυπήσει οι καταγγελίες στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σεξουαλική παρενόχληση, εκβιασμό και δημόσιο εξευτελισμό -μέσω διαδικτύου- ανυποψίαστων πολιτών, που κάποια στιγμή της ζωής τους αποτύπωσαν στο φωτογραφικό φακό προσωπικές τους στιγμές με τους ερωτικούς τους συντρόφους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περιπτώσεις δημοσιοποίησης φωτογραφιών πρώην ερωτικών συντρόφων και όχι μόνο, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό το δημόσιο εξευτελισμό του θύματος και την συκοφάντησή του, έχουν λάβει διαστάσεις... επιδημίας, κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Μάλιστα, λόγω του έντονου προβλήματος, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με εισήγηση του Διοικητή της, Μανώλη Σφακιανάκη, θα ανακοινώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα έναν τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό, όπου τα θύματα θα μπορούν να καταγγείλουν και τηλεφωνικά τον εκβιασμό και τον εξευτελισμό που έχουν υποστεί.


Παράλληλα, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ειδικές δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία όλης της χώρας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και οι μαθητές με σκοπό την αποτροπή εκβιασμού μαθητών από άλλους μαθητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έφθασαν στα χέρια τους φωτογραφίες με προσωπικές στιγμές του θύματος.

Τις εκβίαζαν και έπαθαν νευρικό κλονισμό

Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές υποθέσεις που κλήθηκε πρόσφατα να διαχειριστεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ήταν η περίπτωση φοιτήτριας σε Πανεπιστήμιο της Αττικής.

Μάλιστα η υπόθεση ήταν τόσο σοβαρή που η κοπέλα υπέστη νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα, ενώ παράλληλα έχασε τις εξετάσεις για το πτυχίο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Espresso”, η 25χρονη φοιτήτρια είχε μακροχρόνιο ερωτικό δεσμό με συμφοιτητή της, όμως έδωσε τέλος πριν από μερικούς μήνες. Ο νεαρός φαίνεται πως δεν συγχώρησε ποτέ την φίλη του για την διακοπή του δεσμού τους, με αποτέλεσμα να βάλει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο.

Τις ημέρες που η κοπέλα ήταν έτοιμη να δώσει τις τελικές εξετάσεις για το πτυχίο, ο νεαρός φοιτητής έστειλε στους καθηγητές της στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, δεκάδες φωτογραφίες της νεαρής που είχαν τραβηχτεί κατά την διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων που είχε με τον πρώην σύντροφό της.

Αποτέλεσμα της πράξης του ήταν η κοπέλα να μην καταφέρει να δώσει τις εξετάσεις, καθώς είχε υποστεί νευρικό κλονισμό από την δημοσιοποίηση των προσωπικών της στιγμών και τελικά να μην πάρει το πτυχίο, ενώ παράλληλα χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Βέβαια ο δράστης του εκδικητικού εκβιασμού εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από την καταγγελία που έκαναν οι γονείς της φοιτήτριας και σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία.

Παρόμοιο εκβιασμό υπέστη μέσα στο 2014 και μια μαθήτρια της Γ' Λυκείου σε σχολείο της Αττικής και μάλιστα δυο μήνες πριν δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις, όπου είχε πολλές πιθανότητες να περάσει σε ΑΕΙ, καθώς ήταν η καλύτερη μαθήτρια της τάξης της.

Δυο μήνες, λοιπόν, πριν κλείσει η σχολική χρονιά, άρχισαν να κυκλοφορούν στο σχολείο της φωτογραφίες της μαθήτριας που είχαν τραβηχτεί εν αγνοία της, την ώρα που βρισκόταν στις τουαλέτες για την φυσική της ανάγκη.

Το παιδί, επίσης, υπέστη νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε να αλλάξει, λίγο πριν το τέλος τις χρονιάς, σχολικό περιβάλλον καθώς δεν ήθελε να πάει στην τάξη της, έπειτα από την δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών και μάλιστα από συμμαθητή της. Πλέον θα προετοιμαστεί τη νέα χρονιά προκειμένου να δώσει Πανελλήνιες και βέβαια να ξεπεράσει την περιπέτεια που υπέστη.

Το παιδί ακόμα και σήμερα παρακολουθείται από ψυχολόγο, ενώ ο ανήλικος που έστησε αυτό το σατανικό εκβιασμό, έχει να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη, καθώς οι γονείς της μαθήτριας κατήγγειλαν το περιστατικό και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε πως αυτός είναι ο χρήστης του διαδικτύου που ανήρτησε αυτές τις φωτογραφίες και στη συνέχεια τις έκανε “φέιγ βολάν”.

Σε βάρος του συγκεκριμένου μαθητή σχηματίστηκε Δικογραφία η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στων αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr