Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Κανένας φοιτητής για πρακτική άσκηση στο ΝΑΤΟ!

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Κανένας φοιτητής για πρακτική άσκηση στο ΝΑΤΟ!

«Κανένας φοιτητής να μη δεχτεί να κάνει πρακτική άσκηση για τους φονιάδες του ΝΑΤΟ!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σχολιάζοντας σχετική ανακοίνωση - προκήρυξη του ιμπεριαλιστικού οργανισμού. 

Και συμπληρώνει: 


«Την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ σκορπά το θάνατο στο συριακό λαό, οργή προκαλεί η ανακοίνωσή του που καλεί φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε αυτό!

Μάλιστα, στην προκήρυξή του καλεί τους φοιτητές να κάνουν πρακτική στο ΝΑΤΟ για να συμβάλλουν "στην ασφάλεια των χωρών-μελών του και στη διατήρηση της ειρήνης και της δημοκρατίας".

Για ποια "ασφάλεια των κρατών-μελών" μιλάνε όταν το ΝΑΤΟ:

  • δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του (π.χ. Ελλάδας - Τουρκίας), θεωρεί το Αιγαίο "κοινό επιχειρησιακό" χώρο;
  • μέσω δηλώσεων του Γενικού Γραμματέα του αναγνωρίζει τις τουρκικές αμφισβητήσεις στο Αιγαίο και καλεί τις δυο χώρες "να τα βρούνε", δηλαδή να παζαρέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;
  • στηρίζει ή ανέχεται πραξικοπήματα (π.χ. στήριξη της χούντας στην Ελλάδα);

Για ποια «ειρήνη και δημοκρατία» μιλάνε όταν:

  • έχουν μακελέψει δεκάδες λαούς σε όλη τη γη; Από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, έχουν ανάψει τη φωτιά του πολέμου;
  • έχουν ξεριζώσει εκατομμύρια ανθρώπους από τις χώρες τους;
  • απειλούν με γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή μας, συγκεντρώνοντας τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία;
  • το Ισραήλ, μέλος του ΝΑΤΟ, εγκληματεί ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης;
  • Καμία διευκόλυνση - καμία υπηρεσία στους φονιάδες των λαών!

Η νεολαία, όπως αγωνίζεται ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας, έτσι δεν ανέχεται η επιστήμη και η έρευνα να υποτάσσονται σε πολεμικά σχέδια! Κανένας νέος να μη δεχτεί να θέσει την επιστήμη, την έρευνα, την εργασία του στην υπηρεσία εγκλημάτων, να δικαιολογεί τις επεμβάσεις, να γίνει συνένοχος!

Θέλουμε η επιστήμη και η έρευνα να αξιοποιείται για τις κοινωνικές ανάγκες, για να ανεβαίνει το επίπεδο ζωής του λαού μας, για να γίνεται γέφυρα φιλίας μεταξύ των λαών! Όχι για να φτιάχνουμε "έξυπνες βόμβες", να εφευρίσκουμε προσχήματα για τη σφαγή άλλων λαών, να συγκαλύπτουμε το ρόλο ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ!

Καλούμε κάθε φοιτητικό - σπουδαστικό σύλλογο να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και καλούμε κάθε φοιτητή - σπουδαστή να μη δεχτεί να κάνει πρακτική άσκηση για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ».

Ορίστηκε η ημερομηνία των Φοιτητικών Εκλογών 2018 (ΕΠΙΣΗΜΟ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr