Κρητικός φοιτητής ετών 91 σπουδάζει ταυτόχρονα σε δύο Πανεπιστήμια!

Κρητικός φοιτητής ετών 91 σπουδάζει ταυτόχρονα σε δύο Πανεπιστήμια!

Μοναδική πρέπει να είναι η περίπτωση του Μιχάλη Φανουράκη που, αν και βαδίζει ακμαίος τα 91 του χρόνια...

... έχει την όρεξη να σπουδάζει ταυτόχρονα τόσο στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο όσο και στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Χερσονήσου, αποδεικνύοντας ότι η δίψα για μάθηση δεν γνωρίζει ηλικία!


Ο ηλικιωμένος, που αποτελεί τρανό παράδειγμα ζωντάνιας, δεν σταματά να μιλά για το πόσο αγαπά τη γνώση που στερήθηκε μικρός, εξαιτίας του πολέμου. Ξεκίνησε από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο Ηράκλειο, όμως η δίψα του για μάθηση δεν τελείωσε.

Ετσι, αποφάσισε να καθίσει και στα θρανία του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Χερσονήσου και να παρακολουθήσει τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, ενώ στη συνέχεια θα επιλέξει την κατεύθυνση που τον ενδιαφέρει.

«Μου κάνει καλό»

«Η παιδεία ανοίγει ορίζοντες πνευματικούς στον άνθρωπο, σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είναι. Ξέρετε πόσο καλό μού κάνει εμένα αυτό το πράγμα, έναν άνθρωπο 91 ετών, να έρχομαι και να κάθομαι δίπλα σε έναν νεαρό άνθρωπο και να κουβεντιάζουμε;» λέει με έμφαση στην espresso.

Ο κυρ Μιχάλης αγαπούσε από μικρός τα γράμματα και κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησε σεμινάρια ώστε να μάθει να διαβάζει! Εκτοτε, όταν τελείωνε τη δουλειά στα χωράφια, ρουφούσε σαν σφουγγάρι κάθε βιβλίο και εφημερίδα που έπεφτε στα χέρια του! Σήμερα, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι είναι ο γηραιότερος αλλά και ο πιο έμπειρος φοιτητής.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr