Πρόγραμμα «Κοντά στο Φοιτητή» για τους φοιτητές εκτός Αττικής - Ποιους φοιτητές αφορά

Πρόγραμμα «Κοντά στο Φοιτητή» για τους φοιτητές εκτός Αττικής - Ποιους φοιτητές αφορά

Στην αποστολή των πρώτων 17 πακέτων με αποδέκτες τους φοιτητές του Δήμου Φυλής που σπουδάζουν εκτός Αθηνών προχώρησε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Κοντά στο Φοιτητή».

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, τα παιδιά μας που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, να νιώθουν τη στήριξη, την αγάπη και την συμπαράστασή μας. Με το πακέτο του φοιτητή βγαίνουμε από τα όρια του Δήμου μας και βρισκόμαστε ενεργά δίπλα τους ώστε να μπορούν να αφοσιωθούν απερίσπαστα στις σπουδές τους» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.


«Η Διεύθυνση Κοινωνική Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Φυλής, σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Φυλής κάνουν σήμερα πράξη τη δέσμευση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού προς τους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Το πακέτο περιέχει 22 είδη σίτισης, γραφική ύλη και βασικής υλικής συνδρομής. Θα συνεχίσουμε αυτή την πρωτοβουλία τομή για το Δήμο μας γιατί η επένδυση στη νέα γενιά είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου μας» σημείωσε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Αντωνόπουλος.

Από τις 17 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Κοντά στο Φοιτητή» κατατέθηκαν 17 αιτήματα ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν άλλες 5 αιτήσεις. Όλα τα δέματα θα έχουν αποσταλεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα πρώτα πακέτα περιέχουν : Λάδι, μακαρόνια, ρύζι, φασόλια, φακές, ντοματάκι (κονσέρβα) γάλατα, καφέ, ζάχαρη, μπισκότα, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, σαμπουάν, υγρό πιάτων, υγρό πλυντηρίου ρούχων, καθαριστικό πατώματος, σαπούνι, τετράδιο, στυλό, υπογραμμιστικούς μαρκαδόρους, μπλάνκο και ένα στικάκι. Οι προορισμοί των πακέτων είναι Ρόδος, Καρλόβασι Σάμου, Ηράκλειο Κρήτης, Καβάλα, Ξάνθη Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λαμία Μεσολόγγι, Πάτρα, Σύρος κ.α.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κοντά στο Φοιτητή» παραμένει ανοιχτή. Οι δικαιούχοι του φοιτητικού πακέτου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή να τα καταθέτουν στη Γραμματεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (Αθηνών 18, Άνω Λιόσια, Τηλ. 211 4115224-5).

Το έντυπο της αίτησης καθώς και η λίστα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Φυλής www.fyli.gr.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr