Το πρώτο δωρεάν πανελλαδικό φοιτητικό τουρνουά basket 3on3

Το πρώτο δωρεάν πανελλαδικό τουρνουά basket 3on3 από φοιτητές για φοιτητές

Κάλεσμα στους φοιτητές να φτιάξουν την ομάδα τους και να δηλώσουν συμμετοχή στο Πανελλαδικό Τουρνουά Basket 3on3 που διοργανώνει, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το πρώτο πανελλαδικό τουρνουά basket 3on3 που διοργανώνεται από φοιτητές για φοιτητές είναι γεγονός!


Μέσα από το τουρνουά θέλουμε να δυναμώσει ο αγώνας για δωρεάν, καθολική και αναβαθμισμένη πρόσβαση στον αθλητισμό....

... κόντρα στη λογική ότι η ανάγκη των νέων για αθλητισμό είναι πολυτέλεια και πανάκριβο εμπόρευμα. Σήμερα οι φοιτητές ξοδεύουμε εκατοντάδες ευρώ κάθε χρόνο, για να καταφέρουμε να αθληθούμε. Οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι ξεπουλιούνται στους ιδιώτες για να βγάζουν κέρδη από την ανάγκη μας στην άθληση, στη βόλτα, στην ψυχαγωγία.

... κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων που "κάνουν οικονομία" από το δικαίωμά μας στην άθληση με αποτέλεσμα να μην ξοδεύουν ούτε μισό ευρώ για τη δημιουργία και επισκευή των απαραίτητων υποδομών. Σήμερα οι ελάχιστες αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια που υπάρχουν στις σχολές μας αφήνονται να ρημάζουν. Συνήθως το προσωπικό που υπάρχει δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών.

... κόντρα στην απαξίωση των αθλητικών ομάδων που δημιουργούν με το μεράκι τους φοιτητές, σύλλογοι, νεολαίοι και δεν στηρίζονται ούτε από το υπουργείο ούτε από τα ιδρύματα.

Στέλνουμε στον πάγκο την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, όσους αποκλείουν τους νέους από το δικαίωμα στην άθληση!

Βάζουμε στο παρκέ τη διεκδίκηση για μαζικό αθλητισμό της νεολαίας. Διεκδικούμε:

  • Να ανοίξουν, να ανακαινιστούν και να είναι δωρεάν όλοι υπάρχοντες χώροι άθλησης που έχουν στην ευθύνη τους τα Ιδρύματα (γυμναστήρια, γήπεδα, πισίνες κ.ά.).
  • Πρόσβαση όλων των φοιτητών στους χώρους άθλησης μόνο με την επίδειξη του πάσο.
  • Πρόσληψη γυμναστών, δασκάλων χορού, μουσικής και άλλου κατάλληλου προσωπικού για τη στήριξη των ομάδων αθλητισμού και πολιτισμού που υπάρχουν στο πλαίσιο των συλλόγων.
  • Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλου του αναγκαίου εξοπλισμού για τη λειτουργία των πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων.
  • Παραχώρηση ειδικών χώρων μέσα στο Πανεπιστήμιο για τη στέγαση των πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων.

Σε αυτό το τουρνουά "παίζουνε μπάλα" οι δικές μας ανάγκες!

Καλούμε κάθε φοιτητή να φτιάξει την ομάδα του και να δηλώσει συμμετοχή!

Καλούμε τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Ετών και τις Επιτροπές Αγώνα να πάρουν πρωτοβουλίες για να αναδειχτεί η ανάγκη για μαζικό λαϊκό αθλητισμό. Να συνδεθεί ο αγώνας αυτός με τον αγώνα για δωρεάν σπουδές και δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Παιδεία και τον αθλητισμό σε εμπόρευμα, που στερεί στους νέους τον ελεύθερο χρόνο και την ικανοποίηση βασικών αναγκών.

Το τουρνουά θα ξεκινήσει το Μάρτη σε κάθε πόλη και θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχές και να ζητήσουν πληροφορίες στα τραπεζάκια του ΜΑΣ στις σχολές.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr