Οι φοιτητές διεκδικούν το δικαίωμα τους για τη διπλή εξεταστική

Οι επί πτυχίω φοιτητές διεκδικούν το δικαίωμα τους για τη διπλή εξεταστική

Επί Πτυχίω Φοιτητές: Να διεκδικήσουν από τις διοικήσεις των σχολών την πραγματοποίηση της διπλής πτυχιακής εξεταστικής καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τους φοιτητές και τους σπουδαστές το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Οπως σημειώνει το ΜΑΣ, τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από την πίεση των φοιτητών και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, δινόταν η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να δίνουν διπλή εξεταστική στο τέλος του χειμερινού και εαρινού εξαμήνου, «όμως πλέον με απόφαση του υπουργείου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών έχουν οι Σχολές, με αποτέλεσμα σε δεκάδες τμήματα να κόβεται η πτυχιακή εξεταστική και χιλιάδες φοιτητές να αναγκάζονται να παρατείνουν και άλλο τις σπουδές τους και την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους.


Ειδικά για τους εργαζόμενους φοιτητές, οι οποίοι δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και οι άδειες την περίοδο της εξεταστικής είναι για πολλούς "όνειρο θερινής νυκτός".

Tι διεκδικούν οι φοιτητές όλων των Ιδρυμάτων

Ουσιαστικά, παίρνουν πίσω ακόμα και αυτήν τη μικρή ανακούφιση, την ελάχιστη παραχώρηση διπλής εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές. Δεν συμβιβαζόμαστε με το παραμικρό εμπόδιο που μπαίνει στις σπουδές μας!», δηλώνει το ΜΑΣ, απαιτώντας από τις διοικήσεις των ιδρυμάτων: Καμία κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής. Να πραγματοποιηθεί η πτυχιακή εξεταστική ΤΩΡΑ και στο τέλος του εαρινού εξαμήνου. Να συνταχθεί άμεσα πρόγραμμα για τη διπλή εξεταστική, που να διευκολύνει τους φοιτητές σε όλα τα τμήματα.

Όλα τα τελευταία νέα για την Εξεταστική ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr