Η απάντηση των καταληψιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις δηλώσεις του προέδρου Δημήτρη Ζέρβα

Η απάντηση των καταληψιών του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στις δηλώσεις του προέδρου Δημήτρη Ζέρβα

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση, για ακόμη μια φορά, να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους μετά την συνέντευξη τύπου του προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Δ. Ζέρβα. Ξεκινώντας, θεωρούμε αναγκαίο να αναφέρουμε πως η καθημερινή επαφή που προσπαθούν να πείσουν πως έχουν με εμάς, υπουργείο και Δ.Σ., είναι ένα καλοφτιαγμένο ψέμα.

Ας αναλύσουμε λοιπόν γιατί είναι ψέμα καθώς και τι σκοπούς εξυπηρετεί. Επισήμως, ένα μήνα τώρα αυτό που λένε «καθημερινή επαφή» ουσιαστικά είναι να προσπαθούν να μεταβιβάσουν σε εμάς την ευθύνη για την κατάσταση στις εστίες λέγοντας πως εμείς παρακωλύουμε τις διαδικασίες και πως η κατάληψη δεν επιτρέπει το ‘’καλό’’ νέο Δ.Σ. να υλοποιήσει τις ανάγκες μας (παρεμπιπτόντως με το νέο ΔΣ έχουμε συναντηθεί μία και μοναδική φορά στις 20/11/17).


Ενδεικτική είναι η περίπτωση των σχολικών καθαριστριών που ήταν απλήρωτες ένα μήνα πριν την έναρξη της κατάληψης και των οποίων η πληρωμή έχει πλέον δρομολογηθεί κανονικά παρά τις κατηγορίες του Υπουργείου για παρακώλυση των διεργασιών από την κατάληψη. Εμείς από τη μεριά μας επανειλημμένα είχαμε πει πως επιτρέπουμε την μερική λειτουργία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την υλοποίηση των αναγκών μας και επιμέναμε πάντα πως το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι διαχειριστικό ή κτηρίου – πράγμα που αποδεικνύεται από την απόφαση του υπουργείου να ‘’φιλοξενήσει’’ προσωρινά τη λειτουργία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Όλο αυτό το κλίμα του υποτιθέμενου ενδιαφέροντος που προβάλουν είναι ένας πολιτικός μοχλός πίεσης του Υπουργείου που έχουμε συνηθίσει σαν πολιτική του ΣYΡΙΖΑ. Μία πολιτική “αριστερής” διαχείρισης που προβάλει τον εαυτό της ως συνέχεια των κινημάτων, άρα και σε μία κατάσταση συμπόρευσης. Μία κατάσταση αποπροσανατολισμού μας, ως εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι, σχετικά με το τι υπηρετεί τα συμφέροντα μας και τους τρόπους διεκδίκησης αυτών. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο πως στον αγώνα βελτίωσης της φοιτητικής μέριμνας δεν είμαστε μαζί και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βρίσκονται απέναντί μας.

Διαβάστε ακόμη: Στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας οι υπηρεσίες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ μέχρι να λήξει η κατάληψη των φοιτητών - Δεσμεύσεις

Τα αιτήματά μας έχουν να κάνουν με τη συνολικότερη υποβάθμιση των εστιών πανελλαδικά, αλλά και γενικότερα της φοιτητικής μέριμνας, στο πλαίσιο της κεντρικής κρατικής πολιτικής. Ένα μήνα μετά την έναρξη της κατάληψης, βλέπουμε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να δεσμεύεται δημόσια για περισσότερα ζητήματα, καθώς και κάποιες κινήσεις υλοποίησης των αιτημάτων μας. Το επίδικο για μας, σε αυτό το σημείο, είναι οι δεσμεύσεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του Υπουργείου να υλοποιηθούν άμεσα και να συμπεριλάβουν όλα τα αιτήματα των εστιών πανελλαδικά (για υπενθύμιση βλ. δελτίο τύπου 28/11/17). Για παράδειγμα, να δούμε αύριο τα εστιατόρια – σε όλη τη χώρα – να ανοίγουν με αξιοπρεπείς όρους εργασίας για τους εργαζομένους και να ξεκινούν οι εργασίες επισκευής των σωλήνων νερού/εγκατάστασης του ίντερνετ στη ΦΕΕΜΠ. Η κατάληψη για εμάς δεν είναι αυτοσκοπός και θα παραμείνουμε εδώ μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων μας. Περιμένουμε να δούμε, άμεσα, υλικά αποτελέσματα τις επόμενες μέρες και θα επανέλθουμε.»

Αθήνα, 7 Δεκέμβρη 2017

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΙΝΕΔΙΒΙΜ"

Δείτε όλα τα τελευταία νέα για τις Κινητοποιήσεις των Φοιτητών ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr