Ρεκόρ ποινών σε τεταρτοετείς στη Σχολή Ευελπίδων σ΄ ένα 24ωρο! Γιατί έπεσαν «βροχή» οι φυλακές

Ρεκόρ ποινών σε τεταρτοετείς στη Σχολή Ευελπίδων σ΄ ένα 24ωρο! Γιατί έπεσαν «βροχή» οι φυλακές

“Βροχή” πειθαρχικών ποινών σε τεταρτοετείς Ευέλπιδες χθες στη ΣΣΕ! Είναι αν όχι η πρώτη πάντως μία από τις σπάνιες περιπτώσεις στην ιστορία της ΣΣΕ που “έπεσαν” ποινές σε 30 τεταρτοετείς μέσα σε μια ημέρα!

Αυτά συμβαίνουν θα πουν ίσως οι παλαιότεροι. Το σημαντικό όμως είναι η αίτια που έφερε τη “βροχή” των ποινών. Σύμφωνα με πληροφορίες η “στοχοποίηση” των τεταρτοετών είχε να κάνει με το γεγονός ότι τα καψόνια στους πρωτοετείς είχαν ξεπεράσει κάποια όρια.


Δεν ξέρουμε αν αυτού του είδους τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα. Το χειρότερο είναι ότι σε τέτοιες περιπτώσεις την “πληρώνουν” και κάποιοι που δεν πρέπει, σε στιγμές που ενδέχεται η ψυχολογία τους να μην είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τα καψόνια και κυρίως τα όριά τους αντιμετωπίζονται με σωστή εκπαίδευση από τη στιγμή που η νέα και ο νέος περνά τη πύλη της ΣΣΕ. Η συζήτηση για το ποια είναι αυτά τα όρια είναι πολύ μεγάλη και συμφωνία ποτέ δεν υπάρχει. Είναι νομίζουμε εύκολο να καθοριστούν από την εκάστοτε διοίκηση της Σχολής. Άλλο οι δοκιμασίες χαρακτήρα και ψυχολογικής αντοχής στην πίεση κι άλλο το καψόνι, αναφέρει το militaire.gr.

Την ενημερωτική σελίδα για τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr