Σπαραγμός φοιτήτριας με κοκαΐνη: «Δεν αντέχω, θα πεθάνω»

Σπαραγμός φοιτήτριας με κοκαΐνη: «Δεν αντέχω, θα πεθάνω»

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ένα μεγάλο δίκτυο εμπορίας ναρκωτικών που έχει ως έδρα του την Αντίς Αμπέμπα, από όπου ξεκίνησε η 19χρονη το ταξίδι της προς την «κόλαση».

Αποκαλυπτικοί διάλογοι και φωτογραφίες από το κινητό της 19χρονης. Τι δηλώνει η φίλη της για τις τελευταίες συνομιλίες που είχαν. Τι είπε η φοιτήτρια στον συνήγορό της Σάκη Κεχαγιόγλου σε τηλεφωνική επικοινωνία μέσα από τη φυλακή.


Όπως αναφέρει το Newsbomb η 19χρονη ενδέχεται να έχει πέσει θύμα αυτού του κυκλώματος, στο οποίο η «Φοίβη» μαζί με τη «Σάρον» και τον «Ben» στρατολογούν ανυποψίαστα κορίτσια και τα μετατρέπουν σε βαποράκια για να περάσουν ναρκωτικά από τα αεροδρόμια του κόσμου.

Μετά από πολλές ημέρες στη φυλακή, η 19χρονη είχε χθες την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το τηλεφώνημα που περίμενε. Άλλωστε, μέσω του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στο Χονγκ Κονγκ, είχε απευθύνει έκκληση να μιλήσει με την οικογένειά της για να τους πει ότι είναι αθώα. Πριν συνομιλήσει όμως με τους γονείς της, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου, όπως αποκάλυψε ο ίδιος χθες σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η επικοινωνία τους διήρκεσε περίπου 12 με 13 λεπτά και, όπως είπε, η κατάσταση της 19χρονης είναι πολύ άσχημη. Η Ειρήνη βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση και καθ’ όλη τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ξεσπούσε σε λυγμούς, λέγοντας μέσα σε αναφιλητά «δεν θα αντέξω στη φυλακή, θα πεθάνω».

Αν και οι συνθήκες κράτησής της, όπως είπε ο κ. Κεχαγιόγλου, είναι πολύ καλές, ωστόσο το ψυχολογικό κομμάτι είναι εκείνο που έχει καταρρακώσει την Ειρήνη.

Ενδεικτικό των συνθηκών της κράτησής της σε φυλακή του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, είναι και το γεγονός ότι η 19χρονη έχει δικαίωμα μιας 10λεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας μια φορά είτε με τον δικηγόρο της είτε με τους γονείς της.

Μετά τη συζήτησή της με τον κ. Κεχαγιόγλου, η 19χρονη είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους γονείς της για περίπου 4 λεπτά. Το μοντέλο λύγισε και πάλι, με την επικοινωνία να είναι ακόμα πιο δύσκολη, αφού υπήρχε έντονη συναισθηματική φόρτιση.

«Είμαι αθώα»

Από την πρώτη στιγμή η Ειρήνη υποστήριζε ότι ήταν αθώα, αυτό είπε άλλωστε και κατά τη σύλληψη της στους Κινέζους αστυνομικούς. Το ίδιο υποστήριξε και χθες, σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, η 19χρονη ανέφερε ότι το σακίδιο μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά τής παραδόθηκε από κάποιο πρόσωπο, ωστόσο, ο γνωστός δικηγόρος δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο ίδιος, μάλιστα, φαίνεται πεπεισμένος για την αθωότητα του μοντέλου και θεωρεί ότι παγιδεύτηκε από κάποιους. Μάλιστα, όπως του είπε η ίδια, πριν γίνει η σύλληψη στο αεροδρόμιο, η 19χρονη επρόκειτο να παραμείνει στο Χονγκ Κονγκ για μια εβδομάδα περίπου.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται και με τη συμμετοχή της Ίντερπολ.

Ο κ. Κεχαγιόγλου φάνηκε κατηγορηματικός όταν ρωτήθηκε για το αν η δίκη της 19χρονης μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, και είπε χαρακτηριστικά, «προς το παρόν είναι μονόδρομος η εκδίκαση εκτός Ελλάδας, γιατί το αδίκημα έγινε στην περιφέρεια του Χονγκ Κονγκ». Μάλιστα πρόσθεσε ότι η ποινή φυλάκισης θα εξαρτηθεί από το αν η ίδια θα συνεργαστεί με τις Αρχές και θα δώσει ονόματα, ώστε να μειωθεί η ποινή. Επίσης, αν εξαρθρωθεί η εγκληματική σπείρα, τότε θα επανεξεταστεί ο τόπος όπου θα διεξαχθεί η δίκη.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr