Επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Επεισόδια ανάμεσα σε φοιτητές και ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης μεταξύ φοιτητών, υποστηρικτών της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. και δυνάμεων των ΜΑΤ. 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής, μετά και και τη χθεσινή δικαστική απόφαση να παραμείνουν στη φυλακή. 


Τα αίματα άναψαν όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να εμποδίσουν τους φοιτητές να πλησιάσουν περαιτέρω στο υπουργείο Δικαιοσύνης για να παραδώσουν το ψήφισμά τους. Στο σημείο είχε τοποθετηθεί και κλούβα των ΜΑΤ. 

Το ψήφισμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών υπέγραψαν οι φοιτητικοί Σύλλογοι Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ), Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Ιστορικού – Αρχαιολογικού και Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ.

Στο ψήφισμά τους επιτίθενται στη Δικαιοσύνη κάνοντας λόγο για «άδικη» φυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή. Μάλιστα καταφέρονται και κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι έχει ευθύνες και μάλιστα τεράστιες για αυτή την εξέλιξη. «Διατηρεί και αναβαθμίζει το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο όπως τους τρομονόμους της ΕΕ, πάνω στο οποίο στηρίζονται τέτοιες αυταρχικές αποφάσεις. Η καταστολή είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα στην αντιλαϊκή της πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Απαιτούμε εδώ και τώρα να απελευθερωθούν η Ηριάννα και ο Περικλής. Να καταργηθεί το κατασταλτικό νομοθετικό πλαίσιο που τυλίγει ανθρώπους «σε μια κόλλα χαρτί»», σημειώνουν οι φοιτητές στο ψήφισμά τους. 

Φωτογραφίες: Eurokinissi | iefimerida

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr