Υποτροφίες για Σπουδές σε Ιαπωνικά Πανεπιστήμια

Υποτροφίες για Σπουδές σε Ιαπωνικά Πανεπιστήμια

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι η Ιαπωνική Κυβέρνηση (ΜΕΧΤ) πρόκειται να χορηγήσει υποτροφίες για το 2018 σε Έλληνες υπήκοους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια ως προπτυχιακοί φοιτητές (undergraduate students), ηλικίας 17-22 ετών, ή ως ερευνητές (research students) ηλικίας έως 35 ετών.

Χρόνος διάρκειας υποτροφιών και κάλυψη


Η περίοδος φοίτησης για τους προπτυχιακούς σπουδαστές είναι πέντε χρόνια (περιλαμβάνει και ένα χρόνο προετοιμασίας), ενώ για τους ερευνητές είναι ενάμισης χρόνος ή δύο χρόνια (περιλαμβάνει και έξι μήνες εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας).

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Η υποτροφία περιλαμβάνει τη μεταφορά προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό προσδιορίζεται στα 117.000 ΓΕΝ (964 ΕΥΡΩ) για τους προπτυχιακούς φοιτητές και στα 143.000 ΓΕΝ (1.178 ΕΥΡΩ) για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Κριτήρια επιλογής

Η πρώτη επιλογή των υποψηφίων θα γίνει τον Ιούνιο με βάση την αξιολόγηση των δικαιολογητικών που θα κατατεθούν και στη συνέχεια, με βάση τη γραπτή επίδοση στην αγγλική και ιαπωνική γλώσσα και μία προσωπική συνέντευξη.

Οι υποψήφιοι των προπτυχιακών σπουδών, εκτός από τα προαναφερόμενα μαθήματα, θα πρέπει να εξεταστούν στα μαθηματικά και επιπλέον στη φυσική και τη χημεία ή τη χημεία και τη βιολογία ανάλογα με την κατεύθυνση σπουδών.

*Σε περίπτωση απόρριψης αίτησης η Πρεσβεία της Ιαπωνίας δεν είναι υποχρεωμένη να αιτιολογήσει την απόφασή της. Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων δεν προβλέπεται διαδικασία επανεξέτασης αιτήσεων και δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων:  31 Μαΐου 2017

*Καμιά αίτηση δεν θα γίνει δεκτή μετά την καταληκτική ημερομηνία.

Αιτήσεις-πληροφορίες

Μορφωτικό Τμήμα, Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα 

Εθνικής Αντιστάσεως 46, 152 31 Χαλάνδρι – Αθήνα

τηλ: 210 670 9902e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr