Υποτροφίες για το Πανεπιστήμιο Johns Hopkίns των ΗΠΑ σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Υποτροφίες για το Πανεπιστήμιο Johns Hopkίns των ΗΠΑ σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Υποτροφίες: Επισυνάπτεται η αίτηση που αφορά σε υποτροφία φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογράψει το Πανεπιστήμιο Πατρών με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ, με σκοπό την έρευνα.

Οι φοιτητές θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί, από το 5ο έτος και άνω, μεταπτυχιακοί ή/και υποψήφιοι διδάκτορες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι την Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018.


Προκήρυξη υποτροφιών για το Πανεπιστήμιο Johns Hopkίns των ΗΠΑ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Ιατρικής) και το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών χρηματοδοτεί τη μετακίνηση φοιτητών του Τμήματος Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkίns, με σκοπό την έρευνα και την κλινική άσκηση. Κατά την περίοδο της μετακίνησής τους (ακαδημαϊκό έτος 2018-2019) οι φοιτητές θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί από το 5ο έτος φοίτησης και άνω, μεταπτυχιακοί ήΙκαι υποψήφιοι διδάκτορες (οι οποίοι ως πρώτο πτυχίο έχουν αυτό της Ιατρικής), και να διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητα. 

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Για την υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα εξής: 

1. Είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί επικοινωνία με συγκεκριμένη κλινική ή εργαστήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkίns

2. Το σύνηθες χρονικό διάστημα της μετακίνησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkίns, έχει ως εξής:

  • Clinical elective: 4 - 4 1/2 εβδομάδες
  • Research elective: 9 εβδομάδες

3. Η επιλογή των υποτρόφων και η προβλεπόμενη χρηματοδότηση ανά υποτροφία αναμένεται να κυμανθεί ως εξής:

  • Clinίcal elective: έως 1 άτομο, έως 4.000,00 ευρώ
  • Research electίve; έως 2 άτομα, έως 2.000,00 ευρώ έκαστος

Οι ενδιαφερόμενοι Θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι την Πέμπτη, 31 Μαϊου 2018, τα παρακάτω δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (ισόγειο Κτιρίου Διοίκησης) σε κλειστό φάκελο. Η αίτηση συμμετοχής θα συνοδεύει εξωτερικά τον κλειστό φάκελο.

  • Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα (επισυνάπτεται).
  • Σύντομη έκθεση (μέχρι μία σελίδα Α4), όπου να αναφέρονται τα εξής: οι λόγοι συμμετοχής, το διάστημα για το οποίο επιθυμούν τη μετακίνησή τους στο Johns Hopkins και η δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης.
  • Αντίγραφο της αλληλογραφίας επικοινωνίας τους με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkίns.
  • Αναλυτική βαθμολογία (για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές).
  • Βιογραφικό σημείωμα (με διεύθυνση επικοινωνίας).
  • Πιστοποιητικό εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας (απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής: η γνώση της αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο Β2 τουλάχιστον).
  • Συστατική επιστολή από ένα μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής. 

Αρμόδια: Μαρίζα Χαραλαμποπούλου, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων Τηλέφωνο; 2610-997987 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η τελική έγκριση των υποτροφιών θα γίνει μετά από την αποδοχή των υποτρόφων από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkίns.

  • Την Αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε πατώντας εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

 


https://www.foititikanea.gr