ΙΚΥ: Ξεκινά η διανομή «Βραβείου Αριστείας» 1000€ στους πρωτεύσαντες πτυχιούχους των Τμημάτων των ΑΕΙ

ΙΚΥ: Ξεκινά η διανομή «Βραβείου Αριστείας» 1000€ στους πρωτεύσαντες πτυχιούχους των Τμημάτων των ΑΕΙ

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, σε εφαρμογή της ΚΥΑ 174955/Ζ1 (Κανονισμός) και της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του, ανακοινώνει πρόγραμμα χορήγησης ετήσιου «Βραβείου Αριστείας» στους πρωτεύσαντες πτυχιούχους των Τμημάτων των ΑΕΙ της χώρας, με έναρξη εφαρμογής το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Η νέα απόφαση για τη χορήγηση 1.000 ευρώ στον "πρώτο" φοιτητή κάθε Πανεπιστημιακού Τμήματος


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΙΚΥ, Μιχάλη Κουτσιλιέρη, Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο πίνακας των δικαιούχων θα καταρτιστεί βάσει των στοιχείων που θα αποστείλουν οι γραμματείες όλων των Τμημάτων των ΑΕΙ, κατ’ εφαρμογή του κανονισμού, στο ΙΚΥ.

ΤΑ «ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ» ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ:

Κ.Υ.Α Αριθμ. 174955/Z1/2020
ΦΕΚ B’ 5716/24.12.2020

Καθορισμός προϋποθέσεων και διαδικασίας χορήγησης βραβείου Αριστείας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) ετήσιων «Βραβείων Αριστείας» από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με σκοπό την επιβράβευση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αρίστευσαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, ως εξής:

1. Το βραβείο συνίσταται:

(α) σε τιμητικό δίπλωμα σε πάπυρο, το οποίο υπογράφεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Κ.Υ. και φέρει τη σφραγίδα αμφοτέρων και

(β) στο ποσό χιλίων ευρώ (1.000 €), το οποίο καταβάλλεται εφάπαξ από το Ι.Κ.Υ.

2. Το βραβείο απονέμεται στον πρώτο σε βαθμολογία πτυχιούχο εκάστου Τμήματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών οι οποίοι δεν υπερέβησαν τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το βραβείο απονέμεται στον πτυχιούχο, ο οποίος συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων για την εισαγωγή του στο Τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις.

3. Μετά από έγγραφο του Ι.Κ.Υ. και σε ημερομηνία η οποία ορίζεται από αυτό, αποστέλλονται από τους Προέδρους των Τμημάτων των Σχολών των Ιδρυμάτων ή από τη Γραμματεία της Πρυτανείας εκάστου Ιδρύματος τα εξής δικαιολογητικά:

α) το ονοματεπώνυμο, ο βαθμός πτυχίου και τα στοιχεία επικοινωνίας του αριστούχου πτυχιούχου του κάθε Τμήματος και

β) βεβαίωση ότι δεν υπερέβη την ελάχιστη χρονική διάρκεια σπουδών για τη λήψη του πτυχίου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, στο εν λόγω έγγραφο αναφέρονται τα προαναφερόμενα στοιχεία όλων των ισοβαθμούντων, καθώς και ο αριθμός των μορίων τα οποία συγκέντρωσαν για την εισαγωγή τους στο Τμήμα κατά τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Εν συνεχεία, συντάσσεται Πίνακας Δικαιούχων με βάση τα στοιχεία τα οποία έχουν αποσταλεί από τα Τμήματα, ο οποίος εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Κ.Υ.

Κατόπιν αποστέλλονται στο Ι.Κ.Υ. τα αναγκαία στοιχεία των δικαιούχων για την καταβολή του χρηματικού ποσού του βραβείου, καθώς και η συγκατάθεσή τους για την ενδεχόμενη ανάρτηση του ονοματεπώνυμου, πατρώνυμου, βαθμού πτυχίου και Σχολής/Τμήματός τους στον διαδικτυακό τόπο του Ι.Κ.Υ. και/ή την με άλλο τρόπο δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων τους για σκοπούς προώθησης της αριστείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

4. Λοιπές λεπτομέρειες που αφορούν στην εφαρμογή του παρόντος, ρυθμίζονται με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Κ.Υ.

ΕΠΙΣΗΜΟ: Το Σχέδιο Νόμου με τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια - Βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης, Πανεπιστημιακή Αστυνομία!

Τι θα αλλάξει στα Πανεπιστήμια: 15 ερωτήσεις και απαντήσεις από το Υπ. Παιδείας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr