Υποτροφίες για σπουδές στον τομέα της κτηνοτροφίας από τις γαλακτοβιομηχανίες ΔΕΛΤΑ, Ήπειρος και Δομοκός

Υποτροφίες για σπουδές στον τομέα της κτηνοτροφίας από τις γαλακτοβιομηχανίες ΔΕΛΤΑ, Ήπειρος και Δομοκός

Προγράμματα Υποτροφιών: Προγράμματα υποτροφιών για σπουδές (2019) από τις γαλακτοβιομηχανίες ΔΕΛΤΑ, Ήπειρος και Δομοκός.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.


Υποτροφίες από την γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ

Πρόγραμμα υποτροφιών προς νέους κτηνοτρόφους υλοποιεί για τρίτη συνεχή χρονιά η ΔΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα, παρέχει 25 υποτροφίες με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι υποτροφίες δίνονται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης Γαία», που υλοποιεί η εταιρεία από το 2012, για τη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της κτηνοτροφίας στη χώρα μας, αλλά και της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας για στήριξη και ενθάρρυνση των νέων.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος και της προσφοράς των υποτροφιών είναι η βελτιστοποίηση των μεθόδων διαχείρισης του ζωικού κεφαλαίου από τους συνεργαζόμενους με την εταιρεία κτηνοτρόφους, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση του κόστους παραγωγής, την εξασφάλιση της υγιεινής και ευζωίας των ζώων και, τελικά, την παραγωγή γάλακτος υψηλής ποιότητας.

Τις πρώτες δύο χρονιές, 2017 και 2018, 39 νέοι υπότροφοι ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους με επιτυχία, παρακολουθώντας επαγγελματικά και βιωματικά σεμινάρια στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για παιδιά κτηνοτρόφων συνεργατών της ΔΕΛΤΑ, που εργάζονται στην κτηνοτροφική επιχείρηση και προτίθενται σταδιακά να την αναλάβουν με αξιώσεις, βελτιώνοντας τη βιωσιμότητά της, καθώς και νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.

Η ΔΕΛΤΑ, φέτος, εξελίσσοντας το πρόγραμμα ώστε να εξυπηρετήσει και νέους κτηνοτρόφους σε απομακρυσμένες περιοχές που ως τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν λόγω της μεγάλης απόστασης του τόπου διαμονής τους από τη Θεσσαλονίκη, προκηρύσσει 20 υποτροφίες με τόπο διεξαγωγής τη Φλώρινα και 5 με τόπο διεξαγωγής τη Θεσσαλονίκη.

Φορέας εκπαίδευσης είναι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά ιστορία στην εκπαίδευση αγροτών και κτηνοτρόφων, που εξασφαλίζει τη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη.

Υποτροφίες από τις γαλακτοβιομηχανίες Ήπειρος και Δομοκός

Το Επαγγελματικό Λύκειο και το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής με τη χορηγία των εταιρειών γαλακτοκομικών προϊόντων Ήπειρος ΑΕΒΕ και Δομοκός ΑΕ προκηρύσσουν τέσσερις πλήρεις υποτροφίες διδάκτρων για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020. Η προκήρυξη αφορά δύο πλήρεις υποτροφίες τριετούς φοίτησης για το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) και δύο πλήρεις υποτροφίες διετούς φοίτησης του Ι.ΙΕΚ στην ειδικότητα «Διαχειριστής γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων».

Σε ό,τι αφορά τις υποτροφίες του ΕΠΑΛ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φοιτούν την τρέχουσα σχολική χρονιά στη Γ’ τάξη του Γυμνασίου και ο μέσος όρος της βαθμολογίας τους στον έλεγχο επίδοσης της Β’ τάξης Γυμνασίου και το πρώτο εξάμηνο της Γ’ τάξης Γυμνασίου να μην είναι κάτω από 14. Επιπλέον, να προέρχονται από γεωργική ή κτηνοτροφική οικογένεια κατά κύριο επάγγελμα. Όλες οι υποτροφίες έχουν ισχύ μέχρι την αποφοίτηση των υπότροφων από το ΕΠΑΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, αρκεί οι μαθητές να πετυχαίνουν κάθε σχολική χρονιά σχετικά καλή βαθμολογία αλλά και διαγωγή που να δικαιολογεί τη διατήρηση της υποτροφίας. Οι υποτροφίες λαμβάνονται μόνο τη χρονιά για την οποία κατατέθηκε η αίτηση και δεν μεταφέρονται σε άλλη σχολική χρονιά, ούτε μεταβιβάζονται σε άλλο πρόσωπο.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών λήγει τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.  

Για τις υποτροφίες του Ι.ΙΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, να έχουν σχετικά καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και να προέρχονται από γεωργική ή κτηνοτροφική οικογένεια κατά κύριο επάγγελμα. Οι υποτροφίες έχουν ισχύ μέχρι και την αποφοίτηση των υπότροφων σπουδαστών από το Ι.ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, αρκεί να πετυχαίνουν κάθε ακαδημαϊκή χρονιά σχετικά καλή βαθμολογία  αλλά και διαγωγή που να δικαιολογεί τη διατήρηση της υποτροφίας. Οι υποτροφίες λαμβάνονται μόνο τη χρονιά για την οποία κατατέθηκε η αίτηση και δεν μεταφέρονται σε άλλη ακαδημαϊκή χρονιά, ούτε μεταβιβάζονται σε άλλο πρόσωπο.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών λήγει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019.  

Σημειώνεται ότι, όπως ορίζουν οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια συμμετοχής, προτεραιότητα στις τέσσερις υποτροφίες θα δοθεί σε τέκνα προμηθευτών γάλακτος της Ήπειρος ΑΕΒΕ και της Δομοκός ΑΕ.

Και οι τέσσερις υποτροφίες καλύπτουν το 100% του συνολικού κόστους των διδάκτρων, διαμονής και σίτισης ετησίως.

Λίγα λόγια για το ΕΠΑΛ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι ένα σύνθετο και απαιτητικό σχολείο. Συνδυάζει την παροχή γενικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα προσφέρει επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της Γεωπονίας, των Τροφίμων και του Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται σε δύο ζώνες, την πρωινή και την απογευματινή, οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική άσκηση.

Λίγα λόγια για το I.IEK Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Ο σκοπός του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (I.IEK) της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι να προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου σε ειδικότητες του αγροδιατροφικού τομέα, ώστε οι σπουδαστές να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν καινοτόμες και ορθές πρακτικές βελτιστοποίησης της αγροτικής παραγωγής προς την κατεύθυνση της παραγωγής ενός τελικού ποιοτικού προϊόντος αναπτύσσοντας, παράλληλα, περιβαλλοντική συνείδηση. Η αποστολή του υλοποιείται με την εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων βιωματικών μεθόδων μάθησης στις εξαιρετικές εργαστηριακές υποδομές και πιλοτικές μονάδες παραγωγής που διαθέτει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ώστε ο εκπαιδευόμενος να αποκτήσει επιστημονικές γνώσεις και εξειδικευμένες δεξιότητες, ικανές να διασφαλίσουν τη μελλοντική επαγγελματική του εξέλιξη.

Λίγα λόγια για την Ήπειρος ΑΕΒΕ

Είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, με εξαγωγική δραστηριότητα ανά την υφήλιο. Διαθέτει υπερσύγχρονες, υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις στον Αμμότοπο Άρτας και είναι πιστοποιημένη με τα πιο αυστηρά διεθνή συστήματα διασφάλισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων. Η εμπειρία και η γνώση της παράδοσης, σε συνδυασμό με την παραγωγική δυνατότητα, τις τεχνικές, το πρωτοποριακό πνεύμα και τις συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογία, έρευνα και ανάπτυξη, έχουν συντελέσει στη φήμη της Ήπειρος, ως κορυφαίου παραγωγού καινοτόμων προϊόντων, βασισμένων στην ελληνική τυροκομική παράδοση. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Ήπειρος Φέτα ΠΟΠ με 40% λιγότερο αλάτι, η Ήπειρος μαλακή και η Ζεμύθα Ήπειρος.

Λίγα λόγια για τη Δομοκός ΑΕ

Είναι γνωστή για την παραγωγή του ΠΟΠ φρέσκου αλειφόμενου τυριού Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές. Το εργοστάσιο της βρίσκεται στο Περιβόλι Δομοκού σε μια έκταση 17 στρεμμάτων. Η Δομοκός ΑΕ συλλέγει ετησίως περίπου 2.000 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος της περιοχής. Μετά την εξαγορά από την ΟΠΤΙΜΑ, το εργοστάσιο επενδύει διαρκώς στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, των μηχανημάτων, του ποιοτικού ελέγχου και της παραγωγικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζει όμως να πραγματοποιείται με την παραδοσιακή μέθοδο που έκανε το Κατίκι Δομοκού Ορεινές Πλαγιές ένα πολυαγαπημένο τυρί. 

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr