Ξεκινούν οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ για το Μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα του ΙΚΥ 2017-2018 ύψους 380 ευρώ (ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ)

Ξεκινούν σε λίγες ημέρες οι ΑΙΤΗΣΕΙΣ για το Φοιτητικό Επίδομα του ΙΚΥ 2017-2018 ύψους 380 ευρώ τον μήνα (ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ)

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥΤα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας ενημερώνουν ότι εγκρίθηκαν από τον Υπουργό Παιδείας 3.685 θέσεις υποτροφιών (Υποτροφιών ΕΚΟ/Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ) για την οικονομική ενίσχυση επιμελών φοιτητών/τριών προπτυχιακού κύκλου σπουδών που φοιτούν σε ημεδαπά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Πανεπιστήμια-ΤΕΙ) και ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Υπεγράφη από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χορήγηση 3.685 θέσεων υποτροφιών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, διάρκειας εννέα (9) μηνών, με αναδρομική ισχύ από 1η Οκτωβρίου 2017, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση επιμελών φοιτητών/τριών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.


Οι συγκεκριμένες υποτροφίες ανήκουν στο πλαίσιο της πράξης «Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης επιμελών φοιτητών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)-Δεύτερος κύκλος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.)» και αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του προγράμματος (προκήρυξη) θα αναρτηθεί στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής και δημοσίευσης της σχετικής ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για τις Προϋποθέσεις, τους Δικαιούχους και τα Δικαιολογητικά πατήστε ΕΔΩ.

Δικαιούχοι Φοιτητές

Όπως αναφέρει η απόφαση ένταξης, που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα ενισχυθούν «οι φοιτητές και οι φοιτήτριες προπτυχιακού κύκλου σπουδών που φοιτούν σε ΑΕΙ (Πανεπιστήμια-ΤΕΙ) της Ελλάδας και οι οποίοι/ες εμπίπτουν σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες περιπτώσεις»:

  • Χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα
  • Επιβαρυμένη οικογενειακή κατάσταση (μέλη πολύτεκνων οικογενειών, τέκνα ή γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, κλπ)
  • Ευάλωτη κοινωνική κατάσταση (φοιτητές/τριες με αναπηρία, απεξαρτημένοι/ ες, μετανάστες/ παλλινοστούντες/ πρόσφυγες, πρώην τρόφιμοι φυλακών, κλπ)

Ύψος Υποτροφιών ΕΚΟ (Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ)

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας ενημερώνουν πως η περσινή προκήρυξη σχετικά με το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας (διάρκεια 9 μήνες) όριζε τα παρακάτω:

  • 200,00 ευρώ/μήνα για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους
  • και 380,00 ευρώ/μήνα για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Αιτήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr η προκήρυξη για τον Β΄ κύκλο Υποτροφιών ΕΚΟ (Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ), για προπτυχιακούς φοιτητές Ακαδ. Έτους 2017-2018 θα αναρτηθεί σε λίγες ημέρες. Προσοχή: Για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ πατήσε εδώ.

Όλα τα Φοιτητικά Επιδόματα που δικαιούνται οι Φοιτητές μπορείτε να τα δείτε μαζεμένα εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr