Υποτροφίες ύψους 300 ευρώ το μήνα σε φοιτητές (Δικαιούχοι, Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά)

Υποτροφίες ύψους 300 ευρώ το μήνα σε φοιτητές (Δικαιούχοι, Προϋποθέσεις & Δικαιολογητικά)

Υποτροφίες 2017-2018: Οκτώ υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές (Πρωτοετείς Φοιτητές) της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2017-2018 προσφέρει η Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Υπότροφοι μπορούν να γίνουν οκτώ (8) οικονομικά αδύναμοι φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι σπουδάζουν: οι 5 σε διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδας, ένας στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και 3 στο Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.


Οι υπότροφοι αυτοί θα λαμβάνουν 300 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών τους.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Από το 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 64 υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την υποτροφία 39 φοιτητές και φοιτήτριες, το ποσό δε, το οποίο έχει διατεθεί από το Ιδρυμα ανέρχεται στις 650.000 ευρώ.

  • Όλα τα τελευταία νέα για τα Φοιτητικά Επιδόματα εδώ.

Οι υποτροφίες θα δοθούν στους φοιτητές στις 13 Νοεμβρίου στο ναό της Υπαπαντής μετά τη θεία λειτουργία. Ο πρόεδρος του ΔΣ μητροπολίτης Χρυσόστομος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς: τον επιχειρηματία Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και το Ιδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια για την μεγάλη οικονομική προσφορά τους, τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, το Διοικητικό Συμβούλιο του προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης, το Διοικητικό Συμβούλιο του προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας, τον εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας, και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Μητρόπολης Μεσσηνίας.

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας είναι στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου 13 (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας ενημερώνουν ότι προκηρύσσονται συμφώνως: με το ΦΕΚ 113/B/29-1-2009, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018, οκτώ (8) υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχουν οι παρακάτω κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α΄ Χορηγούνται τέσσερις (4) υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν σε ελληνικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαί-δευσης (πλην των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσ-σηνίας και έως την εισαγωγή τους σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β΄ Χορηγούνται δύο (2) υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μη-τροπόλεως Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους σε Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Γ΄ Χορηγούνται δύο (2) υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Οι αιτήσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο τις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες στην Γραμματεία του Ταμείου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, Μητροπολίτου Μελετίου 13, ΤΚ 24.100, Καλαμάτα.

Ημερομηνίες και ώρες κατάθεσης Δικαιολογητικών: Παρασκευή 6-10-2014 και ώρα:17:00-19:00 Σάββατο 7-10-2014 και ώρα:10:00-12:00.

Εκτός των συγκεκριμένων ημερομηνιών και ωρών καμμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή η δε 7η Οκτωβρίου 2017 είναι η καταληκτική ημερομηνία και πέραν αυτής δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις. Τηλ. επικοινωνίας 6937482151, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Δικαιολογητικά:

1. Αίτηση (Να αναφέρονται τα προσωπικά στοιχεία του αιτούντος: Ονοματεπώνυμο, Διεύθυνση Κατοικίας, Τηλέφωνα επικοινωνίας, να αναγράφονται όλα ευκρινώς, η Κατηγορία υποτροφίας την οποία αιτείται, καθώς και τα συνημμένα δικαιολο-γητικά που προσκομίζει ο αιτών ή η αιτούσα). Το πρότυπο της αιτήσεως χορη-γείται από την Γραμματεία του Ταμείου.

2. Απολυτήριο Λυκείου (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο)

3. Βεβαίωση Πρόσβασης (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο)

4. Βεβαίωση εγγραφής στο ΑΕΙ εισαγωγής. (Πρωτότυπη)

5.α) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Εφορείας του προηγουμένου οικονομικού έτους, που να φαίνεται το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα του αιτούντος. (Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ατομικό εισόδημα, τότε κατατίθεται. Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν κατέθεσε ο αιτών ή οι γονείς του, φορολογική δήλωση κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος). και

β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (Ε9) οικογενειακή και ατομική η οποία θα συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι είναι η τελευταία υποβληθείσα εις την οικεία Δ.Ο.Υ.. (Σε περίπτωση που δεν υπάρχει περιουσιακή κατάσταση, τότε κατατίθεται Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν υποβάλλει ο αιτών ή οι γονείς του, Ε9.).

6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο θα προκύπτει: α) Η Ελληνική ιθαγένεια, β) η ηλικία (όχι μεγαλύτερη των τριάντα (30) ετών) και γ) Καταγωγή και μόνιμη κατοικία.(Πρωτότυπο)

7. Υπεύθυνη Δήλωση του υποψηφίου ότι δεν λαμβάνει άλλη υποτροφία από άλλη πηγή. (Πρωτότυπη)

8. Βεβαίωση από τον εφημέριο της ενορίας ότι ο δικαιούχος είναι κάτοικος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας κατά την ημερομηνία εισαγωγής του στην Ανω-τάτη Εκπαίδευση. (Πρωτότυπη)

9. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητος.

10. Κάθε άλλο δικαιολογητικό το οποίο κατά την κρίση του αιτούντος θα βοηθούσε στην καλυτέρα αξιολόγηση, καθώς και κάθε άλλο δικαιολογητικό ήθελε ζητηθεί από την Γραμματεία του Ιδρύματος.

Για να γίνει δεκτή η αίτηση πρέπει να υπάρχουν όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά.

Ο δικαιούχος υπότροφος δύναται να συνεχίσει να λαμβάνει την υποτροφία έως την λήψη του πτυχίου του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εξάμηνα σπουδών του Τμήματος φοιτήσεώς του, εφόσον πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Τα ποσά που καταβάλλονται στους φοιτητές από Υποτροφίες είναι Αφορολόγητα;

Περισσότερες ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr