Μεταπτυχιακές, υποτροφίες, Ιδρύμα, Fulbright, 2016, 2017 Μεταπτυχιακές υποτροφίες από το Ιδρύμα Fulbright για το 2016-2017

Μεταπτυχιακές υποτροφίες από το Ιδρύμα Fulbright για το 2016-2017

Εγγραφή από Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015 έως Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ηλεκτρονικής Αίτησης: Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016


Αίτηση μπορούν να υποβάλουν απόφοιτοι αναγνωρισμένων ελληνικών πανεπιστημίων ή πολυτεχνικών σχολών. Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες χορηγούνται στους περισσότερους επιστημονικούς κλάδους. Οι αιτούντες πρέπει να έχουν υψηλή ακαδημαϊκή επίδοση στον κλάδο τους και σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό.

Αναλυτικές πληροφορίες: http://www.fulbright.gr/index_gr.html

Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα

Το Πρόγραμμα Fulbright είναι ένα πρωτοποριακό διεθνές πρόγραμμα εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών. Θεσμοθετήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1946 από τον J. William Fulbright, γερουσιαστή του Arkansas. Το Ίδρυμα Fulbright στην Ελλάδα χορηγεί υποτροφίες σε Έλληνες και Αμερικανούς πολίτες – φοιτητές, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και καλλιτέχνες – για να σπουδάσουν, να διδάξουν ή να κάνουν έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα αντίστοιχα.

Παράλληλα με το Τμήμα Υποτροφιών, στα γραφεία του Ιδρύματος Fulbright στην Αθήνα λειτουργεί Συμβουλευτικό Κέντρο που προσφέρει δωρεάν πληροφορίες και εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες για σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επισκέπτες στο Συμβουλευτικό Κέντρο μπορούν να ενημερωθούν για κάθε πτυχή των σπουδών σε αμερικανικά πανεπιστήμια: επιστημονικούς κλάδους, είδη προγραμμάτων, διαδικασίες εισαγωγής. Μπορούν στη συνέχεια να κάνουν αίτηση στις σχολές που ανταποκρίνονται καλύτερα στους εκπαιδευτικούς τους στόχους, έχοντας παράλληλα και περισσότερες πιθανότητες να γίνουν δεκτοί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες και τα προγράμματα του Ιδρύματος Fulbright στην Ελλάδα δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr